Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 25.04.2024 00:00 Güncelleme: 25.04.2024 13:04

Bakan Kacır, OECD Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı'na katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı'na katıldı.
Bakan Kacır, OECD Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı'na katıldı

Mehmet Fatih Kacır, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı marjında Almanya Eğitim ve Bilim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, Hırvatistan Bilim ve Eğitim Bakanı Radovan Fuchs, Slovenya Yüksek Eğitim, Bilim ve İnovasyon Bakanı Igor Papic ve Romanya Araştırma, İnovasyon ve Dijitalleşme Bakanı Bogdan Ivan ile görüştü.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıklamasında "Bilim, teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge alanlarında uluslararası iş birliklerimizi daha ileri düzeylere taşıyacağız" dedi.

Bakan Kacır, toplantıda üye ülkeler olarak öncelikleri uyumlu hale getirmeyi ve inovasyon için üye ülkelerdeki uygulamaları bir araya getirerek sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesine katkıda bulunulacağını bildirdi.

Türkiye olarak bu iş birliğine hazır olunduğunu belirten Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi’nin, başta çevre, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanlarında olmak üzere toplumsal ve küresel sorunlara çözüm getirecek stratejik teknolojilere odaklandığını ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Gelişen Teknolojilerin Öngörülü Yönetişimi” başlıklı oturumda, yeni teknolojilerin insanlığın sorunlarına çözümler sunarken, bunların kullanımının aynı zamanda bazı problemler getirdiğini belirtti.

Bakan Kacır, bu yeni teknolojileri ekonomik büyüme, dayanıklılık ve sosyal refah yönünde kullanmak adına iyi tasarlanmış ve riskleri azaltan politikalar yapılması gerektiğini vurguladı.

OECD Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı’nın ikinci gününde “Yeşil Dönüşüm İçin Dönüştürücü Bir Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Gündemi” başlıklı oturumda Bakan Kacır, Türkiye’nin Yeşil Dönüşüm çalışmaları, sürdürülebilir kalkınma için bilim, teknoloji ve inovasyon politikaları hakkında konuştu.

Mehmet Fatih Kacır, OECD Bilim ve Teknoloji Politikaları Bakanlar Toplantısı’nın “Yeşil ve Adil Geçişler İçin Toplum Bilim, Teknoloji ve İnovasyona Nasıl Dahil Edilir?” başlıklı oturumun başkanlığını yaptı. 

Oturuma katılan ülke ve uluslararası kuruluş temsilcileri; yeşil ve adil bir dünya için toplumun bilim, teknoloji ve inovasyon uygulamalarına katılımı adına politikaların tasarlanması ve uygulanmasında karşılaşılan zorlukları ve başarı faktörlerini ifade etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bu oturumda dünyanın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST’in toplumdaki dönüştürücü etkisini gururla anlattım" dedi.