Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 26.05.2024 12:00 Güncelleme: 26.05.2024 12:02

Avustralya'da temel bir cenaze töreni 18 bin 652 Avustralya dolarına kadar yükseldi

Avustralya'da temel bir cenaze töreni 18 bin 652 Avustralya dolarına kadar yükselince, aileler "kendin yap cenaze törenlerine" yöneldi.
Avustralya'da temel bir cenaze töreni 18 bin 652 Avustralya dolarına kadar yükseldi

Sigorta sağlayıcısı Australian Seniors tarafından geçen yıl yapılan araştırmaya göre, Avustralyalılar temel bir cenaze töreni için 18 bin 652 Avustralya dolarına kadar, temel bir ölü yakma töreni için ise 5 bin 953 dolara kadar ödeme yapıyor. The Guardian'ın haberine göre bu, 2019'daki fiyattan yüzde 20'lik bir artış anlamına geliyor.

Ölen annesi için cenaze törenini kendisi düzenleyen Avustralyalı Karin Adams, düzenlediği cenaze töreni için, "Ne istersen tasarlayabilirsin. Ayrıca ne istersen ödeyebilirsin” diyor. Adams, annesinin ölümünün, cenazenin hastaneden taşınması, cenaze töreni ve yakılması dahil yaklaşık 3 bin 500 dolara mal olduğunu söylüyor.

Tender Funerals'ın Genel Müdürü Nadine Giles, cenaze masraflarını karşılamak için yas fonundan yararlanmak isteyenlerin sayısında ciddi bir artış olduğunu fark ettiklerini söyledi ve “Uygun fiyatlı cenaze törenleri hakkında bilgi almak isteyen daha fazla insan var. Maliyetten bahsediyorlar ya da basit bir şey istiyoruz gibi şeyler söylüyorlar, çünkü fatura şoku yaşıyorlar” dedi.

Geçen yılın Temmuz ayı ile bu yılın Ocak ayı arasında erişilen para miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıktığını belirten Giles, “Bu çok büyük bir artış, insanların çok daha fazla baskı altında olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

Zor durumdaki Victorialıların cenaze masraflarını karşılamalarına yardımcı olan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan Bereavement Assistance, hizmetlerine erişen maddi açıdan daha rahat ailelerin sayısında artış olduğunu söylüyor.

Bereavement Assistance'ı yöneten Sustainable Funerals Group'tan Kevin Hartley, geleneksel olarak yoksulluk sınırının altındaki kişilere ya da mortgage ödemelerini yapmakta zorlanan ve hiç birikimi olmayanlara yardım ettiklerini söylüyor.

Hartley, “Şu anda yoksulluk sınırının biraz üzerinde olan kişilerden çok daha fazla soru ve çağrı alıyoruz” diyor.