Halkbank web
Ekonomi Kaynak: İlker Fatih KUŞÇU 30.04.2024 14:14

Artweeks İstanbul'un 9. Edisyonunda Ruzy Gallery'ye Yoğun İlgi

Sanatçı Ahmet Güneştekin'in "Uyandığımız Çağ" adlı solo sergisiyle sanatseverlere kapılarını açan Ruzy Gallery, Artweeks İstanbul 9. Edisyonunun konuğu oldu. Katıldığı 12 sanatçının eserleriyle Türkiye'nin en kapsamlı çağdaş sanat etkinliğinde sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Ruzy, en önemli sanat organizasyonlardan biri olan Artweeks İstanbul'a kurulduğu yıl dahil olan ilk galeri olma özelliğini taşıyor.
Artweeks İstanbul'un 9. Edisyonunda Ruzy Gallery'ye Yoğun İlgi

Şubat ayında sanatçı Ahmet Güneştekin’in solo sergisi “Uyandığımız Çağ” ile kapılarını açan Ruzy Gallery, sanat dünyasının her yıl heyecanla beklediği Artweeks İstanbul'un 9. Edisyonu’nda sanatseverle buluştu.

Ruzy Gallery, Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinin yanı sıra, kurumsal ve özel koleksiyonların, müze koleksiyonlarının yer aldığı, Bilgili Sanat ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonu ile düzenlenen Artweeks İstanbul’a kurulduğu yıl dahil olan ilk galeri olma özelliğini taşıyor. 

Sanatseverler Ruzy Gallery’nin standında hem Ahmet Güneştekin’in hem de temsil ettiği 12 farklı disiplinden usta ve genç sanatçıların eserlerini keşfetme imkanı buldu. Danyil Rovenchyn, İsmet Doğan, Kübra Boy, Leyla Emadi, Mahmut Celayir, Mehmet Öğüt, Mutlu Aksu, Nazan Azeri, Seda Oturmak, Sefa Çatuk, Taner Şekercioğlu seçkide eserleri bulunan isimler arasındaydı. Seçkinin çıkış noktası ise farklı disiplinlerden eserleri ortak bir kavram etrafında buluşturarak Türk ve yabancı sanatçıların son dönem çalışmalarını bir araya getirmek oldu.   

Ruzy Gallery tarafından fuara sunulan Nazan Azeri'nin "Unutulmuş Zaman ve Şimdi" projesi ise sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Proje, sanatçının 8 eserini tanıttı.

      

Ruzy Gallery kurucusu Esra Çevik Artweeks İstanbul ile ilgili olarak “Kurulduğumuz yıl Artweeks İstanbul gibi saygın bir platformda yer almak bizim için mutluluk verici. Galeri olarak genç sanatçılarımıza destek olmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda Ahmet Güneştekin, Mahmut Celayir gibi usta sanatçılarımızla birlikte genç sanatçılarımızın eserlerini de sanatseverlerle buluşturduk” diye konuştu.