Yeşilkent Mahallesi’nde oturan Sevim Orhan, her gün bebek arabasına oturttuğu oğlu Yusuf İslam’ı Leyla Bayram İlkokulu’ndaki 1/A özel eğitim sınıfına götürüp- getirirken, yaşadıkları zorlukları anlattı. Anne Orhan, vücut hareketleri ve kaslarında uyumlu kullanım bozukluğu olan oğlunun 7.5 aylık olarak doğduğunda doktorların '‘Yaşamaz, ölür” dediklerini söyledi. Sevim Orhan, uzun süre iş bulamayan eşi Medeni’nin,üç ay önce İstanbul Havalimanı’nda işçi olarak çalışmaya başladığını, oğlunu okula akülü araba ile getirmek istediklerini ancak, ekonomik durumları iyi olmadığı için alamadıklarını ifade etti.
Tedaviye inanıyorum
Sevim Orhan, oğlunun tedavi edilebileceğine inandığını anlatırken, şöyle dedi: “İmkanlarımız bu kadarına el verdi. Sigortamız bile yoktu. Hastanede fizik tedavi görmesi gerekiyordu, göremedik. Kas hastalığı nedeniyle kendisini çok kasıyor. İmkansızlıktan doğru dürüst bir doktora götüremedik. Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’ne götürmek istiyoruz, götüremiyoruz. Daha iyi yerlere götürebilsek belki de yürüyebilirdi. Doktorlar net bir şey demedi, ilaç bile vermedi. “
Annenin çağrısı yanıt buldu
Annenin oğlu Yusuf İslam’ı sağlığına kavuşturma ve okutma çabasının haber olması üzerine İstanbul Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Yapılan araştırmaların ardından Yusuf İslam Orhan, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tetkiklerde, Yusuf İslam'da Serebral Palsi hastalığına bağlı kalça kemiğinde uzaklaşma belirlenince cerrahi müdahale ekibi oluşturuldu.
İnşallah sorun olmayacak
Başarılı geçen ameliyatlara giren uzmanlardan Op. Dr. Osman Nuri Özyalvaç, şöyle dedi:“Yusuf İslam’ın hastalığa bağlı kalça kemiğinde uzaklaşma vardı. Zamanında bunu tespit ederek kalça kemiği yerinden çıkmadan ameliyat ile gerekli önlemleri aldık. Daha geç tespit edilse kalça kemiğini yerinden çıkarmak zorunda kalacaktık. İnşallah, bundan sonra bir sorun olmayacak. Eklemini rahat biçimde kullanabilecek. Yürümesi ameliyattan ziyade kendisinin çabası ve fizik tedavi uygulamasıyla yürümesi sağlanabilir. Bu hastalıkta esas sorun beynin gördüğü hasar. O hasarı bizim tedavi etme şansımız yok.” DHA
Okunma Süresi: 2 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *