Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Sisli
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler İlde şap hastalığı alarmı: Hayvan pazarları kapatıldı

İlde şap hastalığı alarmı: Hayvan pazarları kapatıldı

Şap hastalığı görülmesi nedeniyle hayvan hareketliliğinin azaltılması ve olası bir salgın ihtimalinden dolayı, ikinci bir emre kadar il genelindeki tüm hayvan pazarları kapatıldı.

Yerel Haberler
KAYNAK: DHA

Samsun'un Alaçam ilçesi ile çevre illerde şap hastalığı görülmesi üzerine olası bir salgının engellenmesi amacıyla il genelinde hayvan pazarları ikinci bir emre kadar kapatıldı.

Samsun İli Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu, Vali Yardımcısı Mahmut Halal başkanlığında toplandı. Alaçam ilçesi ve çevre illerde SAT-2 serotipi şap hastalığı görülmesi nedeniyle hayvan hareketliliğinin azaltılması ve olası bir salgın ihtimalinden dolayı komisyon, ikinci bir emre kadar il genelindeki tüm hayvan pazarlarının kapatılmasına karar verdi. Hayvan pazarlarının kapatılmasından kaynaklı hayvan hareketliliğinin yoğunlaşabileceği ve satış yerlerinde talebin artabileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İl genelinde hayvan hareketliliğini kısıtlamak amacı ile pazarlar dışında toplanarak hayvan alım satımı yapmalarını önlemek amacıyla İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile kolluk kuvvetlerince gerekli denetimlerin yapılmasına, hastalık ihbarlarının ivedi olarak titizlikle değerlendirilmesine ve hastalık çıkan mihraklarda idari ve fenni tedbirlerin alınmasına karar verildi. Bu çalışmaların yanı sıra hastalığın yayılımını önlemek amacıyla sığır, koyun, keçi yetiştirilen tüm işletmelerde şap aşılama programının mesai mefhumu gözetmeksizin uygulanmasına ve işletmelerde bulaşmayı önleyici biyogüvenlik önlemlerinin alınmasına, aktif mihrakların tespit edilmesi durumunda yasal süre içerisinde hastalık sönüşü yapılana kadar kordon ve karantina tedbirlerinin titizlikle alınmasının sağlanmasına, komisyon kararlarının uygulanmasında, özellikle hayvan pazarı kontrollerinde kolluk kuvvetlerinin faydalanılması ve kolluk kuvvetlerinin yol denetimi yapmaları karara bağlandı."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *