Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Yerel Haberler Bolu Tüneli açık mı? 26 Kasım 2024 Bolu Dağı Tüneli açık mı, kapalı mı? İşte yolun güncel durumu

Bolu Tüneli açık mı? 26 Kasım 2024 Bolu Dağı Tüneli açık mı, kapalı mı? İşte yolun güncel durumu

Kar yağışının etkisini gösterdiği Bolu’da zaman zaman olumsuz durumlar oluşabiliyor. Bolu Dağı’nda Cumartesi günü başlayan kar yağışı bölgede etkisini azaltarak devam ediyor. Bir yandan Karayolları ekipleri, yolu açık tutmak için kar küreme ve tuzlama çalışması yapıyor. Peki Bolu dağı tüneli trafiğe açık mı, yoksa kapalı mı?

Yerel Haberler

Bolu Dağı, Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava dalgasından nasibini alan bölgelerden biri oldu. Özellikle Bolu Dağı Tüneli’nin durumu, seyahat etmeyi planlayan birçok kişi tarafından merak ediliyor. "Bolu Dağı trafiğe açık mı, kapalı mı?" sorusu sıkça sorulurken, kar yağışı ve sisin etkisiyle bölgede görüş mesafesi zaman zaman düşüyor.

26 Kasım Bolu Dağı Trafik Durumu: Kapalı mı, Açık mı?

Son iki gündür kar yağışı D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı geçişinde etkili olmaya devam ediyor. Hafif kar yağışı ve yoğun sis nedeniyle bölgedeki görüş mesafesi yaklaşık 40 metreye kadar düştü. Özellikle Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek gibi noktalarda sürücüler sis ve kar nedeniyle dikkatli olmalı.

Kar kalınlığı, yeşil alanlarda 75 santimetreye ulaştı. Bölgede buzlanmayı önlemek amacıyla Karayolları ekipleri tarafından sürekli olarak tuzlama ve yol temizleme çalışmaları yapılıyor. Ancak hava koşulları nedeniyle trafik akışı zaman zaman yavaşlayabiliyor.

Bolu Dağı Tüneli Tekrar Trafiğe Açıldı

Yoğun kar yağışı ve zorlu hava koşulları nedeniyle dün Bolu Dağı Tüneli geçişi bir süre kapalı kalmıştı. Karayolları ekiplerinin yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaları sonucunda yol, İstanbul yönüne doğru yeniden trafiğe açıldı. Sürücüler, ışıklı tabelalar aracılığıyla dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Kar yağışı etkisini sürdürürken yeşil alanlardaki kar kalınlığı 30 santimetreyi geçti. Bölgede buzlanma riskine karşı kürüme ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz gibi kış ekipmanlarını bulundurması önemle tavsiye ediliyor.

Sürücülere Önemli Uyarılar

Karayolları yetkilileri, Bolu Dağı'nda seyahat edecek sürücülerin hava ve yol durumu hakkında güncel bilgileri takip etmelerini öneriyor. Yoğun kar yağışı ve sisin etkili olduğu bölgede hız sınırına uymak ve dikkatli olmak hayati önem taşıyor.

Bolu Dağı'ndan geçeceklerin, trafiğin açık olduğu saatlerde bile dikkatli ve hazırlıklı olması gerekiyor. Kış şartlarına uygun lastik kullanımı ve güvenlik ekipmanlarının bulundurulması olası riskleri en aza indirecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *