Bugünkü yazımda sizlerle, Beylikdüzü Belediye Meclisinin toplantı izlenimlerimi paylaşmak istedim.
Beylikdüzü Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını, Meclis salonunda izledim. Genelde meclis toplantılarını evde, internetten izlemeyi tercih ediyorum. Zira oturmak pek mümkün olmuyor. Ayakta beklemek bana güç geldiğinden evde, koltukta izlemeyi tercih ediyordum. Ama Mart ayı toplantısını meclis salonundan canlı izledim.
Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla meclis salonundaki kadınlara çiçek dağıttı. Şehitler için saygı duruşundan sonra, kürsüde bu gün ve 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ak parti ve CHP grup sözcüleri de aynı konu ile ilgili kısa görüşler açıkladılar. Ayrıca her iki gruptan iki kadın, Kadınlar Günü ile ilgili konuşmalar yaptı. CHP meclis üyesi Figen Karahan Kadınlar günü ve tacizleri kapsayan bir konuşma yaptı. Konu ile ilgili çocuk tacizlerine verilen cezaları hafifletmeyi amaçlayan TBMM’ne verilen kanun tasarılarını eleştirdi. Tacizcinin mağdur ile evlenmesini eleştiren, tacizcinin mahkeme tarafından iyi hal indirimlerini eleştiren bir konuşma yaptı. Çocuk yaşta evlenmeyi savunan “fetvaları” eleştirdi. Ve müftülere nikah kıyma yetkisi veren kanunu sakıncalı bulan konuşmalar yaptı.
Figen Karahan konuşurken Ak Parti grubundan Yavuz Demirci’den konuşmaya müdahale geldi. “Çocuk tacizlerini hoş gören kanunlar çıkmadı” dedi.
Konuşmada çok itiraz edilecek bir söylem olmadı ama Demirci eleştirilerin AK Partiye yönelik olduğunu düşündüğünden cevap verme gereği duydu. Yoksa Demirci’nin çocuk tacizlerini hoş göreceğini düşünmüyorum. Ama karışıklıklar arasında salonda, sanki tacizleri eleştiriden rahatsız olmuş gibi bir algı oluştu.
Gündemin 4. Maddesi olan; İşletme ve İştirakler Müdürlüğünden gelen, “Adnan Kahveci Mah. 974 ada 20 parsel sayılı 2513,76 m2’ lik alanlı taşınmazda yapılacak olan yapının Öğrenci Evi (öğrenci yurdu) ve Sosyal Tesis kısımlarının ortak hizmet projesi kapsamında TMMOB tarafından yapılarak işletilmesi kaydıyla 30 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesis edilmesi “ maddesine Ak Parti grup sözcüsü Mücahit Birinci itiraz etti.
Birinci; “TMMOB ülke yararına çalışan bir kurum olmamıştır. Ülke aleyhine olan tüm operasyonların merkezi olmuştur. Bu kurum ülke yararına, ilçe yararına hiçbir iş yapmaz ve dolaysıyla biz buna menfi oy kullanacağız” dedi.
CHP grup sözcüsü Doğan Subaşı buna itiraz etti. “TMMOB‘un varlık nedeni anayasadır, yani anayasal bir kuruluştur. “savaşa hayır dediği için siz böyle konuşuyorsunuz. Sizin anlayışınız, ittifak yapan iki parti dışında kalan herkesi vatan haini ilan ediyor.” Cumhurbaşkanını kast ederek, “Bu sözü söyleyenin ismini şimdi ben burada söylersem hapse girerim” dedi.
Önerge oy çokluğu ile kabul edildi. Ama anlaşılan Beylikdüzü belediyesinin başı bundan dolayı ağrıyacak. Hükümet bununla ilgili yeni inceleme başlatacak, müfettişler gelecek vs. Hükümet, adı tacizlerle gündeme gelen vakıflara onca arazi, bine tahsis etti. Ak Parti grubundan tek ses çıkmadı. Hatta bunlar savunuldu ama hükümetin dış politikasını, savaşla ilgili politikasını desteklemeyen TMMOB gündeme gelince vatan haini muamelesi görüyor. Ülkenin nasıl bölündüğünü bir kez daha görüyoruz.
Beylikdüzü Belediye Meclis gündeminin beşinci maddesi Beylikdüzü’ndeki mahalle sınırlarının değişimi ve yeni mahalle oluşturulmasını kapsıyordu. Bu konuda tartışmalar olur diye bekliyordum ama konu benim düşündüğüm gibi olmadı. AK Parti grubu da bu konuya sıcak baktığını açıkladı.
Zaten Başkan İmamoğlu konuyu açıklarken bir öneri gibi sundu. “Birlikte araştıralım” dedi. Bu konuda “teknik personelden ve muhtarlardan görüşler gelmiş. Konuyu mecliste konuşalım, tartışalım. Gerekirse bu konuya özel gündemle meclis toplantıları yapalım” dedi.
“Konuyu ilçe mülki amiri ile de görüştüklerini” dile getiren İmamoğlu; Nüfusun sürekli arttığına dikkat çekerek, “Beylikdüzü kurulduğundan beri 10 mahalledir. Bu on mahallenin belki hepsinde fiziksel düzenleme yapmak gerekir. 2- 3 ay konu araştırılmalı, tartışılmalıdır. Sonuçta şahsımızla ilgili bir çalışma yapmıyoruz. Beylikdüzü’nün idari sınırlarının çizilmesi adına çalışacağız. Konu ile ilgili Harita Komisyonu çalışır. İsterseniz yeni komisyonlar da kurabiliriz. 10 mahalle muhtarı da resmi olmasa da bu komisyonla çalışabilir” dedi.
Ak Parti grubundan Seyithan İzsiz de söz alarak “konuya sıcak baktıklarını” söyledi. İzsiz, “sadece 5.000 nüfuslu Sahil mahallesini bölüp de 60.000 nüfuslu Barış Mahallesi’ne dokunmazsanız o zaman mantıklı olmaz. Çalışalım ama bu konu seçimden sonraya kalsa daha doğru olur” dedi.
Konu oy birliği ile Hukuk ve Harita komisyonuna sevk edildi.
Bir itiraz konusu da gündemin 8. Maddesi ile ilgiliydi. Beylikdüzü Kent Konseyi’nin Bölgemizdeki Ulaşım Sorunlarıyla ilgili Genel Kurul Kararının görüşülmesi sırasında Mücahit Birinci’den itiraz geldi. Kent Konseyi’nin yapısının taraflı olduğunu dolaysıyla onun genel kurul kararını dikkate almayacaklarını söyledi.
Bakalım Beylikdüzü’nde mahalle sayısı artacak mı? Hangi mahallelerde sınır düzenlemesi yapılacak ve Beylikdüzü kaç mahalle olacak? En önemlisi seçimlerden önce olacak mı?
Okunma Süresi: 4 dk
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *