Vakıf Katılım web
TÜRSAB'I BÖLMEK BİR ÇÖZÜM MÜ?

Türkiye yerel seçim için gün sayarken toplumun değişik kesimlerinden farklı konulardaki gelişmeleri görmezden gelemeyiz. İlk bakışta toplumun tüm kesimlerini ilgilendirmiyor gibi görünen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin karşı karşıya kaldığı çalkalanmaya ve sürüklendiği kaosa kayıtsız kalamam.

Pazar 11 Şubat 2024 03:00
İSTANBUL HAVALİMANI, TÜRKİYE'NİN DEĞERİDİR

Bundan 25 yıl kadar önce, İstanbul'a ikinci (Henüz Sabiha Gökçen yoktu) bir havalimanının Silivri'nin Gazitepe Köyü'ne yapılması öneriliyordu. Ama öyle olmadı, AK Parti iktidara gelince Başbakan Tayyip Erdoğan, rivayet olunur ki, bir helikopter gezisi yaparak yeni havalimanın Eyüp ilçesi Tayakadın Köyü'ne yapılmasını istedi.

Pazar 04 Şubat 2024 00:00
GEÇİTKALE HAVALİMANI ASKERİ ÜS OLDU

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırları içinde, Ercan Havalimanı dışında sivil uçuşlar için yapılmış bir de Geçitkale (Lefkonuk) Havalimanı vardı. Gazi Mağusa kazası sınırlarında Mesarya Ovası'ndaki havalimanı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 1974 Barış Harekatı'ndan sonra askeri amaçla da kullanıldı. 1982'de yeniden yapılmaya başlanan ve 1985 yılında bitirilen Geçitkale Havalimanı için Türkiye Cumhuriyeti o yıllarda 10 milyon dolar harcama yaptı. Ardından 1986'da THY'nin bir yolcu uçağı ilk kez bu meydana inerek tarihe geçti. IATA kodu GEC ve ICAO Kodu LCGK olan Geçitkale Havalimanı'nın pisti 2850 metre uzunlukta ve 45 metre genişlikte uluslararası standartlarda olup olağanüstü durumlar için Ercan Havalimanı'nın alternatifi olarak 1992'de ve 2002-2004 arası sivil amaca yönelik olarak hizmet verdi.

Pazar 28 Ocak 2024 03:05
FİLİSTİN, HAMASİ İSRAİL VE TÜRKİYE...

​Her şey Ortadoğu'da Filistinlilere ait topraklarda 1948 yılında İsrail adında bir devletin kurulmasıyla başladı.

Pazar 21 Ocak 2024 03:05
PEGASUS VE AJET YARIŞINDA KİM ÖNDE?

Türkiye'de havayoluyla yolcu ve yük taşımada yeni bir döneme giriyoruz. Türk Hava Yolları'nın bir alt markası olan Anadolu Jet, bünyeden ayrılarak AJet adıyla bağımsız bir şirket olarak uçacak. Halen sektörde kendini düşük tarifeli taşıyıcı (Low Cost Carrier) diye niteleyen Pegasus Havayolları ile AJet acaba birbirlerine rakip olur mu?

Pazar 14 Ocak 2024 00:00
'KOCA YUSUFLAR'I HANGİ GÜÇ UÇURUYOR?

Sosyal medyada takipçisi olduğum ve paylaştıklarını hep ilgiyle izlediğim Airbus Türkiye Başkanı Simon Ward, Türk Hava Kuvvetleri filosundaki dev nakliye uçağı A400M'ın Erciyes Dağı semalarındaki bir fotoğrafını koyarak altına da "Enfes bir uçağın, enfes fotoğrafları. Teşekkürler ASFAT" diye yazdı. Kimdi, neydi bu ASFAT?

Pazar 07 Ocak 2024 03:00
​HAVALİMANLARINDA FİYATLARI KİM DENETLER?

Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bilindiği gibi perakende olarak satışa sunulan mal ve hizmetlere ait fiyat etiketleri, tarife ve fiyat listelerine ilişkin hususlar, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde düzenlenmektedir.

Pazar 24 Aralık 2023 02:45