DANIŞMANLIKTA YENİ BİR OLUŞUMA DOĞRU

Fehmi KETENCİ 13 Ara 2021

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Siz, ben ve hoca arkadaşımız Orhan Akbulut'un un bir araya gelmesiyle oluşan bu ekip, Hayat Danışmanlık Eğitim ve İletişim Hizmetleri adı altında birçok alanda hizmet verecek bir kuruluşa dönüştü..

Yıllara dayanan, dostluğumuzun, gün gelir böyle bir oluşumun içinde toplanabileceğini hiç düşünmemiştim. Günlerin neler getireceğini bilemiyorsunuz. Eda Hocam, fikrini oluşturduğunuz, sizin önderlik ettiğiniz böylesine bir oluşum için bir arya gelme düşüncenizi paylaştığınızda ne kadar kararlı olduğunuzu gördüm, teklifinizi hiç düşünmeden kabul ettim.. Siz, ben ve hoca arkadaşımız Orhan Akbulut’un un bir araya gelmesiyle oluşan bu ekip, Hayat Danışmanlık Eğitim ve İletişim Hizmetleri adı altında birçok alanda hizmet verecek bir kuruluşa dönüştü.. Hayat Danışmanlık olarak ekibimizdeki öğretim görevlisi Orhan Akbulut’un eşi Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doçent. Dr. Nesrin Tan Akbulut hocamızın da “Akademik Danışman” olarak dışarıdan katkı yapabileceği bir oluşum ortaya çıktı.

       İyi düşünülmüş, uğraş alanları ve içerik zenginliği ile ülkemizde örnek olacak bir danışmanlık kuruluşu olarak öne çıkabileceğine daha başlangıcında inancım tamdı. Ama çok çalışılması, araştırılarak içerik ve uğraş zenginliğine göre çok çalışmayı, değişik çözüm stratejileri ve uygulama zorlukları, yaratıcı uygulamalar ve tasarımlanın danışmanlık sorumluluğunu üstlenen bir işi yükleneceğimizi o nedenle de çok çalışmamız gerektiğinin bilinciydeydik.

      İyi bir ekip olmuştuk ve sağlam bir temel üzerinde oturtabileceğimiz tüm planlarımızı hazırladık ve öncü tanıtımlarımızla yola çıktık.

      Benim de içinde olduğum Hayat Danışmanlık Eğitim ve İletişim Hizmetleri gurubumuzun ne olduğunu bugünkü yazımda biraz olsun anlatmalıydım. Bu konuda daha fazla bilgi için, oluşumun yönetimini üstlenen hoca arkadaşımın söyleyeceklerini buraya aktarmak istedim.

BAŞLARKEN

 Prof. Dr. Eda Balkaş Erdoğan’a sordum; “Hayat Danışmanlık Eğitim ve İletişim Hizmetleri” nedir, nasıl doğdu ?

      ““Kısaca kendimi tanıtarak, kuruluş hikayemizi anlatayım isterseniz. 20 yıllık akademisyen ve İletişim Bilimleri Profesörü olarak üç farklı devlet üniversitesi ve sayısız vakıf üniversitesinde görev yaptım (Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Yalova Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Okan Üniversitesi).

      “16 farklı iletişim kitabının yazarı ve editörüyüm. Yazar, Akademisyen, Mentör, Aile İçi İletişim Uzmanı ve Danışmanıyım.”

      “Çok iyi düzeyde Almanca, İngilizce ve biraz da Fransızca biliyorum. 15 yıllık aktif veteran tenis oyuncusuyum. Kazandığım sayısız kupa ve madalyam var. Sporcu olmayı, düzenli spor yapmayı seviyorum. Bir hedefim de yakın zamanda Veteran Milli sporcu olmak, Ay yıldızlı formayı giymek ve ülkemi temsil etmek.” 

      “Akademik kariyerimde görevde bulunduğum üniversitelerde: bir fakülte, iki farklı lisans bölümü ve yüksek lisans ve doktora programları kurarak yüzlerce öğrenci mezun ettim.”

YAYINLARIMIZ 

      “Özellikle yazarlık en keyif aldığım işlerden birisi. Eğitim Radyosu portalı yazarı olarak iki yıl çalıştım. Bu sırada farklı yayınevlerinde de editörlük yaptım. Benim ve sevgili meslektaşım, Doç.Dr. Nesrin Tan Akbulut ile birlikte çok sayıda kitabımız yayınlandı. Bu kitaplardan bazıları ; “Sigorta Pazarlamasında Reklam Planlama ve Stratejileri”, “Adım Adım Reklam Üretimi” (iletişim fakültelerinde okutuluyor), “TV Reklam  Filmi Yapımı”(Aynı şekilde ders kitabı olarak okutuluyor),“Reklamı Anlamak, Reklamı Okumak, Medyayı Okumak”, “Medya Mercek Altında”, “Kitle iletişimine Bakış”, “Geleceğin Akademisyenleri Medyaya bakıyor” 1. Ve 2. Baskı, “Pandemi Sürecinde İnsan ve Toplum”, “Geleceğin Akademisyenleri 2020”, “Reklamcılığın Evrimi Kavramlar, Kararlar ve Yeni Yönelimler 2021”

BİZ KİMİZ VE NELER YAPACAĞIZ?

      “Anne olduktan sonra aldığım Psikoloji eğitimleri ile Aile içi iletişim alanına da yöneldim. Bu sırada bana sürekli danışan talepleri geliyordu. Üniversitede olunca bu talepleri karşılayamadım. Sonunda, üniversitede yaşadığım bazı sıkıntılar yüzünden, emeklilik dilekçesi vererek  “Hayat Danışmanlık Eğitim ve İletişim Hizmetleri”ni kurdum, hatta kurduk. Hayat ismi sevgili kızımın adından geliyor. Burada sevgili hocamız Hasan Fehmi Ketenci, Orhan Akbulut ve Akademik Danışmanımız Doç. Dr. Nesrin Tan Akbulut ile çok güçlü ve deneyimli bir ekibimiz var. Henüz bebek olan kurumumuzda amacımız, uzmanı olduğumuz alanlarda kaliteli ve yenilikçi danışmanlık hizmetleri vermek. Özellikle kurumsal eğitimler ve danışmanlıklar yapmak için güçlerimizi birleştirdik. Burada bir yandan bireysel danışmanlıklar ve mentörlük yaparken, bir yandan da kurumsal danışmanlıklar yapacağız. Aslında oldukça heyecanlı ve istekliyiz. Oluşumumuzu paylaştığım arkadaşlarımın engin deneyimleri ile çok başarılı işler yapacağımızı düşünüyorum.”

     “Özellikle; Kurumsal İletişim ve Grafik Tasarım, Stratejik Planlamalarda Kriz yönetimi, Kurumsal aidiyet, Girişimcilik, Liderlik, Motivasyon, Görsel Algı Yönetimi, Dijital Çağın Taktikleri, Görsel iletişim Tasarımı, Marka Yaratma Yönetimi, Kobi Uzmanlığı Seviye 6, Girişimcilik, Üretim ve Kalite Yönetimi, Yazılı Basın, Radyo, Televizyon, Reklam, Reklam Tasarımı ve Yönetimi ve benzeri alanlarla ilgili, hem yüz yüze, hem online olarak eğitimler vereceğiz.”

      “Bireysel olarak da; Sınavlara Metal hazırlık Eğitimleri (Lgs, Tyt,Ayt, Toeffl vb. ), Aile içi iletişim eğitimleri veriyoruz.”    

      “Danışmanlık belli bir birikim, bilgi, görgü ve deneyim gerektirir. Bu yüzden ekibimizin sahip olduğu birikim ve deneyimler bizi, diğer danışmanlık şirketlerinden ayırıyor. Bir Profesör, bir Doçent ve sektör deneyimli iki Öğretim Görevlisi bulunan başka bir kadro olduğunu zannetmiyorum. O yüzden hayatı danışın, eğer danışmak istiyorsanız Hayat Danışmanlık’a danışın diyoruz.”     

      “İletişim Bilgilerimiz: Hayat Danışmanlık: 0216 225 94 55 - 0541 808 92 14”

      Hayat Danışmanlık olarak neler yapacakmışız? Hocama sordum, öğrendim. İşimiz zor ama, böylesine güçlü bir ekiple çalışıyor olmanın yaratacağı sinerji ile birçok zorluğun üstesinden gelebileceğiz diye düşünüyorum. Zorluklar ve riskleri bu işin rengidir. Alanda yarışmak çok da keyifli olacak.