Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, düzensiz göçle mücadelede kararlı adımlar atmaya devam ediyor. 11 Nisan’da Antakya’da gerçekleştirilen başarılı operasyonda, yasa dışı yollarla yurda giren 8 göçmen yakalanırken, kaçakçılık şüphelisi R.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Türkiye’nin huzur ve güvenliğini sağlamak adına 7/24 görev başında olan güvenlik güçleri, göçmen kaçakçılarına göz açtırmıyor. Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından Antakya ilçesi Ekinci Kavşağı’nda gerçekleştirilen uygulamada durdurulan bir otomobilde yapılan detaylı inceleme sonucunda, herhangi bir kimlik ya da oturma izni bulunmayan 8 yabancı uyruklu şahıs tespit edildi.
Olayla ilgili olarak gözaltına alınan araç sürücüsü R.K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Göçmen şahıslar ise gerekli işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.
Hükümetin düzensiz göçle kararlı mücadelesi, iç güvenliğin sağlanması ve kamu düzeninin korunması adına tüm Türkiye genelinde başarıyla sürdürülüyor. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen denetim ve operasyonlar, halkın güvenliğine yönelik tehdit oluşturan yasa dışı faaliyetleri bertaraf etmeye devam ediyor.