Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Yaşam Uludağ’daki otel yangınında dehşet anı kamerada: Alevler bir anda sardı!

Uludağ’daki otel yangınında dehşet anı kamerada: Alevler bir anda sardı!

Uludağ'da milli spor camiasını yasa boğan otel yangınına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Yangının başladığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Milli kayakçı Berkin Usta ve babası Yahya Usta'nın yaşamını yitirdiği olayda, ihmaller zinciri soruşturuluyor.
Yaşam

Uludağ'da milli spor camiasını yasa boğan otel yangınına dair yeni görüntüler ortaya çıktı. Yangının başladığı anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Milli kayakçı Berkin Usta ve babası Yahya Usta'nın yaşamını yitirdiği olayda, ihmaller zinciri soruşturuluyor.

Kış turizminin gözdesi Uludağ'da yaşanan trajik otel yangınına ilişkin çarpıcı görüntülere ulaşıldı. Oteller Bölgesi’nde yer alan tesiste sabah saatlerinde başlayan ve kısa sürede yayılan yangında, milli kayakçı Berkin Usta ile babası, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta hayatını kaybetmişti. Yangının çıkış anı, otelin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

YANGIN BAŞLADIĞI AN

Yapılan incelemelerde, yangının kafeterya bölümündeki şöminenin yanında bulunan süs çiçeğinin alev almasıyla başladığı tespit edildi. Kamera kayıtlarında, o sırada aynı bölümde yemek yiyen 6-7 kişilik bir grubun bir süre sonra alandan ayrıldığı görülüyor. Saat 05.22’de başlayan alevler, sadece birkaç dakika içinde tüm kafeteryayı duman ve ateşe boğdu.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte alevlere müdahale için bölgeye çok sayıda kamu kurumu ve kuruluşu sevk edildi. 110 personelin koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alındı. Ancak milli sporcumuz Berkin Usta ile babası Yahya Usta, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan anne Fikriye Usta'nın tedavisi ise Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan kapsamlı soruşturma devam ederken, yangın güvenliği konusundaki ihmaller de titizlikle değerlendiriliyor. İlk etapta otel müdürünün gözaltına alındığı bildirildi.

Devletin ilgili kurumları, olayın her yönüyle aydınlatılması ve sorumluların ortaya çıkarılması için çalışmaları kararlılıkla sürdürüyor. Bu elim hadise, özellikle kış turizminde can güvenliği tedbirlerinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *