İstanbul
Açık
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Genel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç Türk-Alman Medya Forumu”nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç Türk-Alman Medya Forumu”nda Konuştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’da düzenlenen Türk-Alman Medya Forumu’nda önemli mesajlar verdi.

Türk-Alman Medya Forumu Ankara’da Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, İletişim Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Türk-Alman Medya Forumu”nda konuştu. Forumda, Türkiye ile Almanya arasındaki medya ilişkileri, iletişim stratejileri ve dezenformasyonla mücadele konuları masaya yatırıldı.

Kılıç, iki ülke arasında iletişim alanında karşılıklı anlayış, iş birliği ve yapıcı diyalogun önemine vurgu yaptı. Forum, medya profesyonelleri ve kamu yetkililerini bir araya getirerek ortak medya dili geliştirme amacını taşıdı.

Kılıç: “Güçlü İletişim, Güçlü Diplomasi Demektir”

Akif Çağatay Kılıç, konuşmasında şu mesajı verdi:

"Türk-Alman ilişkilerinde iletişimin rolü hayati önemdedir. Medya, ülkeler arası dostluğun pekişmesinde köprü görevi görmelidir. Tarafsız, şeffaf ve doğru bilgilendirme çağımızın temel ihtiyacıdır."

Ayrıca Kılıç, dezenformasyonla mücadelede uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekerek, yanlış bilgilerin hem kamuoyunu hem de ikili ilişkileri olumsuz etkileyebileceğini ifade etti.

Forumda Medya Temsilcileri ve Akademisyenler de Yer Aldı

Etkinlikte hem Türk hem de Alman medya kuruluşlarının temsilcileri, iletişim uzmanları ve akademisyenler yer aldı. Forumda dijital medya, yapay zekâ, medya etiği ve gazetecilik ilkeleri gibi konular da ele alındı.

Kılıç, forumun sadece bugünü değil, gelecekte kurulacak medya iş birliklerinin de temelini oluşturduğunu belirterek bu tür platformların daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Türk-Alman İletişiminde Yeni Dönem

İletişim Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli etkinlik, Türkiye-Almanya arasındaki diplomatik ilişkilerin medya üzerinden güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Forumun sonunda iki ülke medya temsilcileri arasında iletişim ağlarının geliştirilmesi ve ortak projelerin hayata geçirilmesi için mutabakat sağlandığı bildirildi.