Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Videolar Dünya Asya’da Korku Dolu Anlar! Myanmar’da 7,7 Büyüklüğünde Deprem – Tayland Sokaklara Döküldü

Asya’da Korku Dolu Anlar! Myanmar’da 7,7 Büyüklüğünde Deprem – Tayland Sokaklara Döküldü

Myanmar’da 7,7 büyüklüğündeki deprem, Tayland ve Çin'de paniğe neden oldu. Bangkok’ta gökdelenler boşaltıldı, Tayland Başbakanı kriz toplantısı çağrısı yaptı. Resmi olarak can kaybı bildirilmedi, ancak hasar raporları geliyor. Arama kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Dünya

Myanmar’da 7,7 büyüklüğündeki deprem, Tayland ve Çin'de paniğe neden oldu. Bangkok’ta gökdelenler boşaltıldı, Tayland Başbakanı kriz toplantısı çağrısı yaptı. Resmi olarak can kaybı bildirilmedi, ancak hasar raporları geliyor. Arama kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirildi.

MUHABİR: Ahmet Muhammer Güngör

Bölgede panik havası hâkim: Bangkok’ta gökdelenler boşaltıldı, Tayland Başbakanı kriz toplantısı çağrısı yaptı.

Myanmar’da öğle saatlerinde yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, yalnızca Myanmar’ı değil çevresindeki ülkeleri de derinden sarstı. Almanya merkezli GFZ Yer Bilimleri Merkezi’nin verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Myanmar olarak belirlenirken, Çin ve Tayland gibi komşu ülkelerde de kuvvetli şekilde hissedildi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta deprem sonrası korku dolu anlar yaşandı. Yüksek katlı binalarda oturan vatandaşlar sokaklara döküldü. Bölge halkı panik içinde apartmanları ve otelleri tahliye ederken, Tayland Başbakanı acil toplantı çağrısında bulundu. Depremin etkilerini değerlendirmek ve alınacak önlemleri belirlemek üzere ilgili birimlerle kriz masası oluşturulacağı açıklandı.

Şu ana kadar can kaybı ya da büyük çaplı hasara ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı binalarda yıkım olduğu yönünde ilk bilgiler gelirken, arama kurtarma ekiplerinin bölgeye yönlendirildiği belirtildi.

Türkiye, doğal afetlerde uluslararası dayanışmanın önemine her zaman vurgu yapmış ve kardeş coğrafyalara yardım elini uzatmıştır. Bu tür gelişmeler, Türkiye’nin afet diplomatisi ve insani yardım vizyonunu bir kez daha ön plana çıkarmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *