Bakırköy’de Kurşunlanan İş Yeri Sonrası Silahlı Çatışma
İstanbul’un Bakırköy ilçesinde yaşanan silahlı saldırı ve çatışma, şehirde büyük yankı uyandırdı. Sakızağacı Mahallesi İskele Caddesi’nde meydana gelen olayda, iki şüpheli motosikletle geldikleri bir eğlence mekanının önünde silahla ateş açtıktan sonra kaçmaya çalıştı. Ancak olay yerine hızla gelen polis ekipleriyle çıkan çatışma sonrası iki zanlı da vurularak yakalandı.
Yapılan incelemelerde, plakasız motosiklet kullanan şahısların 17 yaşındaki M.F.Y. ile 20 yaşındaki Serkan Z. olduğu belirlendi. Saldırı anı ve ardından yaşanan kovalamaca, çevredeki güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Güvenlik Kameraları Her Şeyi Kaydetti
Şüphelilerin motosikletle olay yerine geldikleri, eğlence mekanının önünde durdukları ve kısa süre içinde silahlarını çekerek iş yerine ateş ettikleri anlar, olay yerindeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kurşunlama olayının ardından panikle bölgeden uzaklaşan saldırganlar, kısa süre sonra polisin takibine takıldı.
Polisin "dur" ihtarına ateşle karşılık veren şüpheliler, kovalamacanın ardından Fatih ilçesi sınırlarında vurularak etkisiz hale getirildi. Her iki şüpheli de sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İstanbul Emniyeti Geniş Çaplı Soruşturma Başlattı
İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, saldırganların olay öncesi ve sonrası bağlantıları, olası organize suç ilişkileri ile birlikte detaylı şekilde inceleniyor. İlk belirlemelere göre şüphelilerin daha önce de benzer suçlara karıştıkları iddia ediliyor.
Yetkililer, Bakırköy’deki silahlı saldırının planlı bir eylem olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Özellikle gece saatlerinde yaşanan olayın, İstanbul’da güvenlik önlemlerinin daha da artırılmasına neden olduğu öğrenildi.
Mahalle Sakinleri Tedirgin
Saldırının gerçekleştiği İskele Caddesi sakinleri, gece yarısı patlayan silah sesleriyle büyük bir panik yaşadıklarını belirtti. Bazı vatandaşlar, olayın ardından cadde üzerinde uzun süre polis yoğunluğunun devam ettiğini ve bölgede korku dolu anlar yaşandığını aktardı.
Mahalle esnafı ise özellikle genç yaşta suç işleyen kişilerin artmasından endişeli olduklarını ve yetkililerden daha sıkı denetim istediklerini dile getirdi.