Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Teknoloji Bakanlık açıkladı: İlk Altay tankı bu yıl envantere girecek!

Bakanlık açıkladı: İlk Altay tankı bu yıl envantere girecek!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2028'e kadar 85 Altay tankının teslim edileceğini, BMC Ankara tesisinde incelemelerde bulunduğunu ve yerli üretimin önemini vurguladı. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise zırhlı araçlara yerli motor tedarik edileceğini açıkladı.
Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2028'e kadar 85 Altay tankının teslim edileceğini, BMC Ankara tesisinde incelemelerde bulunduğunu ve yerli üretimin önemini vurguladı. BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise zırhlı araçlara yerli motor tedarik edileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, 2028 yılına kadar 85 adet Altay tankının teslim edileceğini belirtti. Görgün, BMC Ankara zırhlı araç üretim tesisinde incelemelerde bulundu ve tesisin hızla ilerlediğini vurguladı.

SERİ ÜRETİMDEN ÇIKIYOR

Görgün, tankların teslimatına ilişkin şu bilgileri verdi: "Bu sene söz verdiğimiz üzere ilk seri üretimden çıkacak tanklarımızı kahraman ordumuza teslim ediyor olacağız. Şu anki planlamalarımız ağustos ayı içinde tesisimizi açmak, ihtiyaç duyulan tüm zırhlı araçlarımızın üretimi için süreci başlatmak ve devam ettirmek. Yürüttüğümüz Altay tankı projesi heyecanla beklenen yüksek teknoloji içeren bir platform. Bu platform için yaklaşık 600'ün üzerinde firma çalışıyor. Tabii ki ana yüklenicimiz BMC ile birlikte ASELSAN, ROKETSAN ve HAVELSAN gibi firmalarımız çalışıyor. 2025 yılı içerisinde 3 tane tankı teslim ettikten sonra önümüzdeki yıl 11 tane, sonra takip eden yıl, 41 tane ve 30 tane olmak üzere 85 aracın teslimatını yapacağız." ifadelerini kullandı.

Altay Tankı Projesi Hakkında Detaylar

Hem motor hem de güç aktarma organlarında yerlileştirme çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Görgün, şöyle konuştu: 

"400 beygir, 600 beygir, 800 beygir, 1000 beygir ve Altay tankında kullanacağımız 1500 beygirlik BATU motoru hemen yanımızda gördüğümüz tesislerde tasarlanıyor ve üretiliyor. Bu motor ve güç aktarma sistemlerinde yurt dışına bağımlılığı ortadan kaldırıp, kara araçlarındaki tüm sistemlerde ürettiğimiz motorları ve aktarma organlarını kullanıyor olacağız. Yerlilik ve millilik oranını artırmada çalışmalarımız devam ediyor. Yurt dışına bağımlılığı en aza indirme, ihtiyaç duyduğumuzda kendi kendimize yetebilme anlayışımızı sürdüreceğiz."

Yerlilik ve Millilik Oranının Artırılması

Savunma Sanayii Başkanı, yerli motor ve güç aktarma organlarının tasarlanıp üretildiği tesislerde çalışmaların devam ettiğini vurgulayarak, yurt dışına bağımlılığın azaltılması ve yerli üretimin artırılması hedeflendiğini belirtti.

"YENİ ALTAY TANKINI SERİ ÜRETİME HAZIR HALE GETİRDİK" 

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı da tesislerde yapılacak üretimlerle zırhlı araçların birçoğuna yerli ve milli motor tedarik eder hale geleceklerini belirterek, "Tesiste bulunan zırhlı araç test alanımız dünyadaki örnekleriyle kıyaslandığında en gelişmiş seviyede bulunuyor. Ayrıca modern bir eğitim merkezi de tesisimizde yer alıyor. Artık seri üretim için de geri sayıma başladık. Yeni Altay tankını seri üretime hazır hale getirdik." dedi. 

Fabrika sahası, BMC Power tesisi ile toplam 840 bin metrekare olacak. Seri imalat hattı 63 bin metrekare kapalı alandan oluşuyor. Tesiste parça hazırlık, kaynaklı imalat, final işletme, kumlama ve boyahane, montaj hatları ve test pisti bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *