Suudi Arabistan Pro Ligi'nin 26. haftasında, teknik direktörlüğünü Türk futbolunun efsane ismi Fatih Terim’in yaptığı Al Shabab, zorlu Al Wehda deplasmanından 3-1’lik net bir galibiyetle ayrıldı. Maç, Cidde kentindeki Kral Abdullah Spor Şehri Stadı’nda oynanırken, karşılaşmaya Terim’in öğrencileri oldukça motive başladı.
Hamdallah’tan Açılış, Camara’dan Kapanış
Karşılaşmanın ilk golü 20. dakikada Abderrazak Hamdallah’tan geldi. Bu golle Al Shabab ilk yarıyı önde tamamladı. İkinci yarının başlarında baskısını artıran ev sahibi ekip Al Wehda, 61. dakikada Craig Goodwin’in golüyle eşitliği sağladı.
Ancak bu gol Fatih Terim’in planlarını bozmadı. Türk teknik adamın oyuna müdahalesi gecikmedi ve takımını yeniden hücum odaklı yönlendirdi. Bu taktiksel değişim kısa sürede sonuç verdi. Mohammed Al Shwirekh, 69. dakikada takımını tekrar öne geçirirken, sadece iki dakika sonra sahneye çıkan Haroune Camara, skoru 3-1’e taşıyarak Al Shabab’ın galibiyetini perçinledi.
Al Shabab Üst Sıraları Zorluyor
Bu sonuçla birlikte Al Shabab puanını 46’ya yükseltti ve 6. sıraya yerleşti. Takımın özellikle son haftalardaki yükselen formu, Fatih Terim’in liderliğindeki sistemin işlerliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Al Wehda ise 20 puanda kaldı ve 17. sırada, yani düşme hattında haftayı tamamladı.
Fatih Terim’den Teknik Dokunuş
Fatih Terim’in maç boyunca gösterdiği aktif kenar yönetimi ve yaptığı doğru oyuncu değişiklikleri, maçın kaderini belirledi. Oyuna alınan futbolcuların skora doğrudan katkı vermesi, Terim’in “oyunu okuma” konusundaki ustalığını bir kez daha ispatladı.