Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Trabzonspor, Karadeniz Derbisinde Rizespor'u Zubkov'la Geçti

Trabzonspor, Karadeniz Derbisinde Rizespor'u Zubkov'la Geçti

Zubkov’dan ilk yarıda duble, Banza'nın golü VAR’dan döndü, Varesanovic oyundan atıldı

Süper Lig’in 31. haftasında Trabzonspor, sahasında ağırladığı ezeli rakibi Rizespor’u 2-0 mağlup ederek Karadeniz derbisinden üç puanla ayrıldı. Bordo-mavililer, son haftalardaki galibiyet hasretine son verirken, teknik direktör Fatih Tekke ilk iç saha galibiyetini aldı.

Zubkov’dan erken çözüm: 15 ve 21. dakikada sahnede

Akyazı Stadyumu’nda oynanan mücadeleye hızlı başlayan Trabzonspor, maçın henüz 15. dakikasında Oleksandr Zubkov ile öne geçti. Sağ kanattan gelişen organize atakta ceza sahasında topla buluşan Zubkov, kalecinin solundan topu filelerle buluşturdu. Bu golün yalnızca 6 dakika ardından yine sahneye çıkan Zubkov, bu kez ceza yayı üzerinden yaptığı şık vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Ukraynalı oyuncunun performansı, bordo-mavili taraftarlar tarafından büyük alkış aldı.

Banza’nın golü ofsayta takıldı

Trabzonspor, 58. dakikada Simon Banza ile üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahasında yaşanan karambolde topu ağlara gönderen Banza’nın golü, VAR incelemesi sonrasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Rizespor 10 kişi tamamladı

Rizespor’da ikinci yarının ortalarında tansiyon yükseldi. Takımın genç orta saha oyuncusu Dal Varesanovic, 75 ve 76. dakikalarda yaptığı iki faul nedeniyle üst üste sarı kart görerek oyun dışında kaldı. Bu dakikadan sonra sahada 10 kişi kalan konuk ekip, Trabzonspor savunmasını aşmakta zorlandı.

Seriye son veren Trabzonspor, moral depoladı

Ligde oynadığı son iki maçta puan kaybeden Trabzonspor, bu galibiyetle moral buldu ve puanını 39’a yükseltti. Öte yandan son dört maçtır galibiyet yüzü göremeyen Rizespor, 34 puanda kaldı ve düşme hattının birkaç basamak üzerine demir attı.

Haftaya Ne Var?

Trabzonspor, gelecek hafta zorlu Adana Demirspor deplasmanına konuk olacak.

Rizespor ise sahasında sezonun flaş ekiplerinden Eyüpspor’u ağırlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *