Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Orta şiddetli yağmur
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Şampiyonlar Ligi Sonrası Olay: UEFA'dan Real Madridli Yıldızlara Disiplin Şoku!

Şampiyonlar Ligi Sonrası Olay: UEFA'dan Real Madridli Yıldızlara Disiplin Şoku!

Real Madrid’in zafer coşkusu kısa sürdü, UEFA’dan gelen cezalar Madrid ekibinde moralleri alt üst etti. UEFA, Mbappe ve Rüdiger’e hem maç cezası hem para cezası verdi, Ceballos da nasibini aldı. Taraftarlar, yıldız oyuncuların yaptığı kutlamaların bu kadar ağır şekilde cezalandırılmasına tepkili.

Real Madrid’in zafer coşkusu kısa sürdü, UEFA’dan gelen cezalar Madrid ekibinde moralleri alt üst etti. UEFA, Mbappe ve Rüdiger’e hem maç cezası hem para cezası verdi, Ceballos da nasibini aldı. Taraftarlar, yıldız oyuncuların yaptığı kutlamaların bu kadar ağır şekilde cezalandırılmasına tepkili.

MUHABİR: Özlem Babacan

UEFA Disiplin Kurulu, 12 Mart’ta oynanan Atletico Madrid – Real Madrid karşılaşmasının ardından yaşanan tartışmalı kutlamalar nedeniyle Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Daniel Ceballos hakkında ciddi disiplin kararları aldı. Kararın gerekçesi ise "temel nezaket kurallarının ihlali" olarak açıklandı.

Mbappe ve Rüdiger’e 1 Maç Men, Binlerce Euro Para Cezası

UEFA’dan yapılan açıklamaya göre; Kylian Mbappe ve Antonio Rüdiger için birer maç men cezası verildi. Ancak bu cezaların hemen uygulanmayacağı, bir yıl boyunca gözetim süresine tabi tutulacağı bildirildi. Eğer bu süreçte benzer bir ihlal yaşanırsa cezalar devreye alınacak.

Ayrıca, Alman savunmacı Rüdiger'e 40.000 avro, Fransız yıldız Mbappe'ye ise 30.000 avro para cezası kesildi. Cezaların miktarı ve zamanlaması, futbol dünyasında geniş yankı uyandırdı.

Ceballos da Ceza Listesinde: 20.000 Avro Para Cezası

Disiplin kurulunun radarına takılan bir diğer isim ise Real Madrid’in orta saha oyuncusu Daniel Ceballos oldu. UEFA, Ceballos’un da aynı gerekçeyle cezalandırıldığını duyurarak, ona 20.000 avroluk para cezası verildiğini açıkladı. Her ne kadar maç cezası almasa da, bu durum oyuncunun imajını olumsuz etkiledi.

Kutlamalar Tahrik İçerikliydi: UEFA’dan Net Mesaj

Olayın başlangıç noktası ise 12 Mart’taki Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş karşılaşmasıydı. Real Madrid, penaltılarla Atletico Madrid’i saf dışı bıraktıktan sonra sahada büyük bir sevinç yaşadı. Ancak Mbappe, Rüdiger, Ceballos ve Vinicius Jr. gibi yıldızların Atletico Madrid tribünlerine yönelik tahrik edici hareketler yaptığı iddia edildi.

Bu görüntülerin sosyal medyada geniş yankı bulmasının ardından UEFA, derhal harekete geçti. Yapılan disiplin soruşturması sonucunda, “spor etiğine ve temel saygı kurallarına aykırı davranış” sergilendiği gerekçesiyle cezalar kesildi.

Real Madrid Sessizliğini Koruyor

Olayın yankıları sürerken, Real Madrid kulübünden henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak kulislerde, kulübün verilen cezaların "orantısız" olduğunu düşündüğü ve itiraz hakkını değerlendirebileceği konuşuluyor.

Kulüp içinden bazı kaynaklara göre, özellikle Mbappe ve Rüdiger’e verilen gözetim süresine bağlı maç cezaları, UEFA’nın yıldız oyunculara gözdağı verme çabası olarak değerlendiriliyor. Taraftarlar ise sosyal medyada ikiye bölünmüş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *