Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Okan Buruk’un Planı Çöktü: 2-1’lik Yenilgiyle Namağlup Unvan Tarih Oldu!

Okan Buruk’un Planı Çöktü: 2-1’lik Yenilgiyle Namağlup Unvan Tarih Oldu!

Galatasaray, Beşiktaş karşısında hem skorla hem istatistiklerle yıkıldı. 28 maçlık yenilmezlik serisi, 25 deplasmanlık zafer zinciri ve Beşiktaş’a karşı 3 maçlık galibiyet serisi tek gecede tarihe gömüldü. Derbide 60 dakikayı 10 kişi oynayan Galatasaray, hem sahada hem de zirve yarışında ağır darbe aldı. Torreira'nın nefes kesen golü bile mağlubiyeti engelleyemedi. Beşiktaş, ezeli rakibini psikolojik olarak çökertti.

Galatasaray, Beşiktaş karşısında hem skorla hem istatistiklerle yıkıldı. 28 maçlık yenilmezlik serisi, 25 deplasmanlık zafer zinciri ve Beşiktaş’a karşı 3 maçlık galibiyet serisi tek gecede tarihe gömüldü. Derbide 60 dakikayı 10 kişi oynayan Galatasaray, hem sahada hem de zirve yarışında ağır darbe aldı. Torreira'nın nefes kesen golü bile mağlubiyeti engelleyemedi. Beşiktaş, ezeli rakibini psikolojik olarak çökertti.

Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, zorlu derbide 2-1 mağlup olarak bu sezonki namağlup unvanını yitirdi. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan derbi, sadece üç puanın değil, zirve yarışında psikolojik üstünlüğün de mücadelesiydi. Ancak sarı-kırmızılılar, hem sahadaki 90 dakikada hem de sezonun genel gidişatında büyük bir yara aldı. Galatasaray'ın 28 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, deplasmandaki 25 maçlık kaybetmeme istatistiği de tarihe karıştı.

Beşiktaş’tan Erken Baskı, Galatasaray’dan Erken Kırılma

Mücadelenin henüz 23. dakikasında Beşiktaş’ın yıldız ismi Rafa Silva, etkili bir atak sonucunda fileleri havalandırarak ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol Galatasaray’ı erken bir soğuk duşla tanıştırdı. Sarı-kırmızılı ekip henüz toparlanmaya çalışırken, 33. dakikada savunma arkasına sarkan Ernest Muçi, Galatasaray’ın sağ beki Frankowski tarafından faulle durduruldu.

İlk etapta sarı kart verilen Polonyalı oyuncu, VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Böylece Galatasaray, yaklaşık 60 dakikalık bir bölümü 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Teknik direktör Okan Buruk, acil plan değişikliğine giderek Barış Alper Yılmaz’ı sağ beke çekti.

Torreira’nın Müthiş Golü Yetmedi

Bir kişi eksik olmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan Galatasaray, 45. dakikada Lucas Torreira’nın ceza sahası dışından çektiği enfes şutla eşitliği sağladı. Uruguaylı oyuncu, bu sezon Süper Lig’deki ikinci golünü de bir derbide kaydederek dikkat çekti. Devre arasına 1-1’lik eşitlikle girildiğinde sarı-kırmızılı taraftarlar umutluydu.

Ancak ikinci yarıda Beşiktaş’ın oyun üstünlüğü daha fazla kendini hissettirmeye başladı. Siyah-beyazlılar, 66. dakikada Gedson Fernandes’in kaydettiği golle yeniden öne geçti. Bu dakikadan sonra Galatasaray’ın hücum çabaları sonuç vermedi. Okan Buruk’un yaptığı hamleler istenilen etkiyi yaratmadı ve mücadele 2-1 Beşiktaş lehine sona erdi.

Galatasaray, 28 Maçlık Yenilmezlik Serisine Veda Etti

Bu mağlubiyetle birlikte Galatasaray’ın Süper Lig’deki 28 maçlık yenilmezlik serisi sona ermiş oldu. Sarı-kırmızılılar, en son geçen sezonun 37. haftasında sahasında Fenerbahçe’ye mağlup olmuştu. O günden bu yana çıktığı 28 lig maçında 23 galibiyet, 5 beraberlik alan Galatasaray, Beşiktaş karşısında serisini sürdüremedi.

Deplasman Rekoru da Bitti

Galatasaray için bir diğer kötü haber ise 25 maçlık deplasman yenilmezliği serisinin de sona ermesiydi. En son geçen sezon Hatayspor’a mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, dış sahada gösterdiği istikrarlı performansla dikkat çekiyordu. Ancak Tüpraş Stadyumu’ndan eli boş dönmeleri, bu istatistiği de bitirmiş oldu.

Zirve Yarışı Kızıştı: Puan Farkı 6’ya İndi

Maç öncesinde Fenerbahçe ile arasında 9 puan fark bulunan Galatasaray, bu hafta bay geçecek olan rakibine ciddi bir avantaj tanımış oldu. Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyetle 71 puanda kalan Galatasaray, maç sayısı eşitlenirse puan farkı sadece 3’e inecek. Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Trabzonspor ile oynayacak ve kazanması durumunda zirve yarışında nefesini daha yakından hissettirecek.

Beşiktaş’a Karşı 3 Maçlık Galibiyet Serisi Sona Erdi

Galatasaray, Beşiktaş’a karşı son 3 lig maçını kazanarak önemli bir seri yakalamıştı. Ancak bu kez siyah-beyazlılara karşı direnemedi. Bu mağlubiyet, sarı-kırmızılı ekibin ezeli rakibine karşı yakaladığı psikolojik üstünlüğü de kaybettiği anlamına geliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *