Süper Lig’in 29. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, zorlu derbide 2-1 mağlup olarak bu sezonki namağlup unvanını yitirdi. Tüpraş Stadyumu’nda oynanan derbi, sadece üç puanın değil, zirve yarışında psikolojik üstünlüğün de mücadelesiydi. Ancak sarı-kırmızılılar, hem sahadaki 90 dakikada hem de sezonun genel gidişatında büyük bir yara aldı. Galatasaray'ın 28 maçlık yenilmezlik serisi sona ererken, deplasmandaki 25 maçlık kaybetmeme istatistiği de tarihe karıştı.
Beşiktaş’tan Erken Baskı, Galatasaray’dan Erken Kırılma
Mücadelenin henüz 23. dakikasında Beşiktaş’ın yıldız ismi Rafa Silva, etkili bir atak sonucunda fileleri havalandırarak ev sahibi takımı 1-0 öne geçirdi. Bu gol Galatasaray’ı erken bir soğuk duşla tanıştırdı. Sarı-kırmızılı ekip henüz toparlanmaya çalışırken, 33. dakikada savunma arkasına sarkan Ernest Muçi, Galatasaray’ın sağ beki Frankowski tarafından faulle durduruldu.
İlk etapta sarı kart verilen Polonyalı oyuncu, VAR incelemesinin ardından doğrudan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Böylece Galatasaray, yaklaşık 60 dakikalık bir bölümü 10 kişi oynamak zorunda kaldı. Teknik direktör Okan Buruk, acil plan değişikliğine giderek Barış Alper Yılmaz’ı sağ beke çekti.
Torreira’nın Müthiş Golü Yetmedi
Bir kişi eksik olmasına rağmen mücadeleyi bırakmayan Galatasaray, 45. dakikada Lucas Torreira’nın ceza sahası dışından çektiği enfes şutla eşitliği sağladı. Uruguaylı oyuncu, bu sezon Süper Lig’deki ikinci golünü de bir derbide kaydederek dikkat çekti. Devre arasına 1-1’lik eşitlikle girildiğinde sarı-kırmızılı taraftarlar umutluydu.
Ancak ikinci yarıda Beşiktaş’ın oyun üstünlüğü daha fazla kendini hissettirmeye başladı. Siyah-beyazlılar, 66. dakikada Gedson Fernandes’in kaydettiği golle yeniden öne geçti. Bu dakikadan sonra Galatasaray’ın hücum çabaları sonuç vermedi. Okan Buruk’un yaptığı hamleler istenilen etkiyi yaratmadı ve mücadele 2-1 Beşiktaş lehine sona erdi.
Galatasaray, 28 Maçlık Yenilmezlik Serisine Veda Etti
Bu mağlubiyetle birlikte Galatasaray’ın Süper Lig’deki 28 maçlık yenilmezlik serisi sona ermiş oldu. Sarı-kırmızılılar, en son geçen sezonun 37. haftasında sahasında Fenerbahçe’ye mağlup olmuştu. O günden bu yana çıktığı 28 lig maçında 23 galibiyet, 5 beraberlik alan Galatasaray, Beşiktaş karşısında serisini sürdüremedi.
Deplasman Rekoru da Bitti
Galatasaray için bir diğer kötü haber ise 25 maçlık deplasman yenilmezliği serisinin de sona ermesiydi. En son geçen sezon Hatayspor’a mağlup olan sarı-kırmızılı ekip, dış sahada gösterdiği istikrarlı performansla dikkat çekiyordu. Ancak Tüpraş Stadyumu’ndan eli boş dönmeleri, bu istatistiği de bitirmiş oldu.
Zirve Yarışı Kızıştı: Puan Farkı 6’ya İndi
Maç öncesinde Fenerbahçe ile arasında 9 puan fark bulunan Galatasaray, bu hafta bay geçecek olan rakibine ciddi bir avantaj tanımış oldu. Beşiktaş karşısında alınan mağlubiyetle 71 puanda kalan Galatasaray, maç sayısı eşitlenirse puan farkı sadece 3’e inecek. Fenerbahçe, önümüzdeki hafta Trabzonspor ile oynayacak ve kazanması durumunda zirve yarışında nefesini daha yakından hissettirecek.
Beşiktaş’a Karşı 3 Maçlık Galibiyet Serisi Sona Erdi
Galatasaray, Beşiktaş’a karşı son 3 lig maçını kazanarak önemli bir seri yakalamıştı. Ancak bu kez siyah-beyazlılara karşı direnemedi. Bu mağlubiyet, sarı-kırmızılı ekibin ezeli rakibine karşı yakaladığı psikolojik üstünlüğü de kaybettiği anlamına geliyor.