Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Az bulutlu
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Galatasaray Genç Oyunculardan İstediğini Bulamadı! Jelert ve Jakobs'un Sezon Sonunda Satışına Olumlu Bakılıyor

Galatasaray Genç Oyunculardan İstediğini Bulamadı! Jelert ve Jakobs'un Sezon Sonunda Satışına Olumlu Bakılıyor

Galatasaray, Ismael Jakobs ve Elias Jelert’e yaptığı 18 milyon Euro’luk yatırımın karşılığını alamadı. Genç oyuncular, süreklilik ve katkı eksiklikleriyle dikkat çekerken, teknik direktör Okan Buruk’un beklentilerini karşılamadılar. Yönetim, Jelert için uygun bir teklif gelmesi durumunda satışa onay verecek, Jakobs için ise Monaco ile sözleşme maddesi hakkında görüşmeler yapacak.

MUHABİR: Eray Aksoy

18 milyonluk yatırım boşa gitti 

Galatasaray, Ismael Jakobs ve Elias Jelert için ciddi bir yatırım yaptı. Jakobs, Monaco’dan 1 milyon Euro’ya kiralanırken, sözleşmesindeki 8 milyon Euro’luk zorunlu satın alma opsiyonu devreye girecek durumda. Elias Jelert ise Kopenhag’dan 9 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edildi. Toplamda 18 milyon Euro’luk bu yatırım, sahada beklentilerin çok altında kaldı ve büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Jelert ve Jakobs'un Performansı 

Okan Buruk’un en büyük şikayetlerinden biri, Ismael Jakobs ve Elias Jelert’in süreklilik ve katkı eksikliğiydi. Jakobs, 25 yaşında ve bu sezon 18 maçta forma giydi, sadece 1 asistle takımına katkı sağladı. Sık sık sakatlanan Jakobs, istikrar yakalayamadı. Diğer yandan 21 yaşındaki Elias Jelert, 33 maçta forma giydi ve yalnızca 1 gol attı. Düzenli forma şansı bulmasına rağmen, oyun içindeki etkisi sınırlı kaldı. Bu istatistikler, her iki oyuncunun da sezon başında belirlenen hedeflerin çok uzağında kaldığını gösteriyor.

genç oyunculardan beklenen verim alınamadı 

Galatasaray yönetimi, Jelert için uygun bir teklif gelmesi halinde satışa onay verecek. Oyuncunun yaşı ve potansiyeli nedeniyle özellikle Avrupa kulüplerinden ilgi görmesi bekleniyor. Jakobs cephesinde ise durum daha karmaşık. Oyuncunun sözleşmesindeki satın alma maddesini devre dışı bırakmak adına Monaco ile özel bir görüşme yapılacak. Sarı-kırmızılılar, 8 milyon Euro’luk opsiyonu kullanmak istemiyor ve bu maddenin iptali için karşılıklı uzlaşma arayışında.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *