Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Spor Beşiktaş’tan TFF’ye İronik Tepki: Yabancı Hakem Dedik, Türkçe Dışında Tek Kelime Bilmeyeni Verdiniz!

Beşiktaş’tan TFF’ye İronik Tepki: Yabancı Hakem Dedik, Türkçe Dışında Tek Kelime Bilmeyeni Verdiniz!

Beşiktaş, Galatasaray derbisine yabancı hakem beklerken, karşısında ne FIFA kokartı olan ne de yabancı dil bilen bir isim buldu. “Yabancı istedik, siz bize Türkçe bile zor konuşan birini gönderdiniz!” diyen Beşiktaş yönetimi, derbi öncesi sert açıklamalarıyla futbol gündemine bomba gibi düştü. Yasin Kol’un hem yabancı dil bilmemesi hem de daha önce derbi yönetmemesi büyük tartışma yarattı.

Beşiktaş, Galatasaray derbisine yabancı hakem beklerken, karşısında ne FIFA kokartı olan ne de yabancı dil bilen bir isim buldu. “Yabancı istedik, siz bize Türkçe bile zor konuşan birini gönderdiniz!” diyen Beşiktaş yönetimi, derbi öncesi sert açıklamalarıyla futbol gündemine bomba gibi düştü. Yasin Kol’un hem yabancı dil bilmemesi hem de daha önce derbi yönetmemesi büyük tartışma yarattı.

29 Mart'ta oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi tansiyon daha maç başlamadan yükseldi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) derbiye orta hakem olarak Yasin Kol’u ataması, Beşiktaş cephesinde büyük bir infial yarattı. Siyah-beyazlı kulüp, uzun süredir yabancı hakem talebini kamuoyuyla paylaşmasına rağmen, yerli ve daha önce derbi yönetmemiş bir hakemin görevlendirilmesini "kabul edilemez bir karar" olarak nitelendirdi.

Beşiktaş Kulübü Resmi Hesabından Sert Mesaj:

“Biz yabancı hakem istedik, siz yabancı dil bilmeyeni gönderdiniz.”

Beşiktaş’ın resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada kullanılan bu sert ifade, taraftarların da büyük desteğini aldı. Açıklamada, hakem Yasin Kol’un ne FIFA kokartı bulunduğu, ne de kariyerinde bir derbi yönettiği vurgulandı. Ayrıca yabancı dil bilmeyen bir hakemin, yüksek tansiyonlu bir derbide nasıl iletişim kuracağı da sorgulandı.

Serdal Adalı’dan Federasyona ve Galatasaray’a Çağrı

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, yaptığı açıklamada yalnızca TFF’yi değil, aynı zamanda Galatasaray camiasını da hedef aldı. Adalı, Galatasaray’ın sezon başından bu yana TFF kararlarına tepki gösterdiğini hatırlatarak, bu atamaya karşı sessiz kalmaları durumunda, federasyonla “nikah tazeledikleri” izleniminin oluşacağını belirtti.

“Bu kararla TFF, güvenilirliğini tamamen yitirmiştir. Artık ne hakemin kim olduğu, ne de kararları bizi şaşırtır. Çünkü bu artık bir senaryo, biz de figüranız.”

Maç Sırasında Anlık Takip Ekibi Kurduk

Beşiktaş, derbi için olağanüstü bir hazırlık süreci başlattı. Adalı'nın açıklamasına göre, kulüp içinde özel bir ekip oluşturuldu. Bu ekip, derbi sırasında sahadaki her kararı anlık olarak takip ederek kulübe bildirecek. Maç sonu değil, maç anında dahi tepkiler sosyal medya ve basın yoluyla kamuoyuna aktarılacak.

“Maçın kaderini etkileyecek her kararı not edeceğiz: Taç atışından faullere kadar her detay bizim için önemli. Bu saatten sonra yaşanacak her şeyin sorumlusu TFF’dir.”

TFF, İbrahim Bey'in Çiftliği Haline Geldi

Beşiktaş Başkanı’nın sözleri, sadece bir hakem eleştirisinin çok ötesine geçti. TFF’yi “kurumsallığını yitirmiş bir yapı” olarak tanımlayan Adalı, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye de üstü kapalı göndermede bulunarak, federasyonu "İbrahim Bey’in çiftliği"ne benzetti. Bu açıklama, Türk futbolunda zaten tartışmalı olan hakem yönetimlerine yönelik eleştirilerin yeni bir boyuta taşındığını gösteriyor.

Beşiktaş Taraftarından TFF’ye Tepki Yağdı

Beşiktaşlı taraftarlar, sosyal medya platformlarında #YasinKol etiketiyle TFF’yi topa tuttu. Kısa sürede Türkiye gündemine giren etiket, hakem atamalarındaki şeffaflık eksikliği ve kulüplerin taleplerinin dikkate alınmaması konularında büyük bir tartışma başlattı. Taraftarlar, özellikle yabancı hakem talebinin göz ardı edilmesini “adaletsizlik” olarak değerlendirdi.

Derbi Öncesi Saha Dışında Gerginlik Artıyor

Galatasaray derbisinin saha dışı tansiyonu her geçen gün yükseliyor. Beşiktaş’ın açıklamaları, TFF üzerindeki baskıyı artırırken, gözler şimdi Galatasaray cephesinin bu atamaya vereceği olası yanıta çevrildi. Özellikle Serdal Adalı'nın "tepki göstermezlerse nikah tazelediler" ifadeleri, ezeli rakipler arasında da yeni bir polemik başlatabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *