Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Sağlık Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi ilk yüz yüze etkinliğini gerçekleştirdi

Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi ilk yüz yüze etkinliğini gerçekleştirdi

Bilim Kahramanları Derneği ile bilim kazanacak anlayışıyla çalışan biyofarma şirketi Pfizer Türkiye'nin ortak projesi Bilim Gençlerle Kazanacak çevrimiçi atölyelerden sonra ağustos ayında ilk kez yüz yüze bilim etkinliği gerçekleştirdi.

Şimdiye dek 14-18 yaş aralığındaki lise öğrencilerinin bilim insanlarıyla çevrimiçi atölyelerde bir araya geldiği etkinlikler bu defa ilk kez yüz yüze, 7 Ağustos'ta Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Üssü'nde, Bilim İnsanı Dilek Turan'ın liderliğinde "İyi Üretim Uygulamaları Merkezinde Temiz Odaları ve Sistemleri Tanıyalım" başlığı altında gerçekleşti. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hücre ve Gen Terapi Mükemmeliyet Merkezi Laboratuvarı da kapılarını ilk kez Bilim Gençlerle Kazanacak Projesi katılımcılarına açtı. Bu bilim etkinliği kapsamında lise öğrencileri laboratuvarı gezme, iyi üretim gerekliliklerini öğrenme, temiz odaları keşfetme, hücresel ürünlerin üretim sürecini simülasyon ortamında gözlemleme şansı elde etti. Tamamen ücretsiz olan bilim etkinliğinin sonunda tüm katılımcılara dijital sertifika da verildi.

Yeditepe Üniversitesi Doktora Adayı Dilek Turan, etkinlikle ilgili şunları söyledi: "Uzun zaman sonra yüz yüze bir organizasyonda gençlerle bir araya gelmek benim için çok heyecan vericiydi. Merkezin henüz açılışı gerçekleşmemiş olsa da gençlere özel ziyarete açmak ve onlara temiz odanın, iyi üretim merkezinin kurulumdan itibaren ne ifade ettiğini yerinde anlatabilmek çok büyük bir şanstı ve biz bunu Bilim Gençlerle Kazanacak projesi kapsamında yapma imkânı bulduk. Teknik gezi tadında bilimsel bir organizasyonla ülkemizde neler yapıldığını ve daha neler daha yapılabileceğini konuştuk. Beraber çok keyifli bir pazar günü geçirdik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler."


Liseli gençler düşüncelerinin paylaştı

Yüz yüze bilim etkinliğine katılan liseli gençler şunları belirtti:
“Moleküler biyoloji ve genetik mühendisliği okumayı düşünen birinden, okumaya kesin karar vermiş birine dönüştüm. Çok zevkli ve bilgilendiriciydi. Tekrardan çok teşekkür ederim. (Ece)
“Bilgilendirici ve öğrencilerin mikrobiyoloji alanına ilgi duymasına yardımcı olan keyifli bir etkinlikti.” (Melis)
“Hangi mesleği seçeceğimi daha çok netleştirdim. Bu nedenle artık daha kararlıyım.” (Melek)
 

Bilim Etkinlikleri ile ilgili sorular için: atolye@bilimkahramanlari.org

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *