Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
İSTANBUL
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Politika Yargıya güven çağrısı! Tunç: "Karar mahkemededir sokakta değil"

Yargıya güven çağrısı! Tunç: "Karar mahkemededir sokakta değil"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk yargısının bağımsız olduğunu vurgulayarak, İstanbul'daki soruşturmalara yönelik baskı iddialarını reddetti. Terör ve yolsuzlukla mücadelede kararlı adımlar atıldığını belirtti ve yargıya güvenin önemine dikkat çekti.
Politika

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk yargısının bağımsız olduğunu vurgulayarak, İstanbul'daki soruşturmalara yönelik baskı iddialarını reddetti. Terör ve yolsuzlukla mücadelede kararlı adımlar atıldığını belirtti ve yargıya güvenin önemine dikkat çekti.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uluslararası basına önemli açıklamalarda bulundu: “Yargıya baskı kurmak isteyenler var, ancak Türk adaleti bağımsızdır”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde uluslararası medya temsilcileriyle bir araya gelerek gündemdeki önemli konulara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tunç, özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmada adaletin işleyişine vurgu yaptı.

“Yargı Siyasi Baskılardan Bağımsızdır”

Bakan Tunç, soruşturmalara yönelik bazı çevrelerin oluşturmak istediği “siyasi müdahale” algısının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Soruşturma siyasî değil, adli bir süreçtir. 51 tutuklu bulunuyor ve soruşturma kapsamında somut deliller üzerinden işlemler yürütülüyor” dedi.

Bazı grupların yargı makamlarını baskı altına almaya çalıştığını hatırlatan Tunç, “Cumhuriyet savcılarımız sadece şüphelinin aleyhine değil, lehine olan delilleri de toplar. Hukuk devleti ilkesinden taviz verilmesi mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da Terör ve Yolsuzlukla Mücadelede Kararlı Adımlar

Adalet Bakanı, geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan iki ayrı soruşturmaya dair de bilgi verdi. Tunç, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik kapsamlı operasyonda şu ana kadar 48 kişinin tutuklandığını, toplamda ise 51 tutuklama gerçekleştiğini açıkladı. Ayrıca, 41 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandığını ve 14 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Yargıya Güven Vurgusu: “Kararlar Saygıyla Karşılanmalı”

“Hukukun üstünlüğü çerçevesinde, suç işlendiğine dair delil varsa, yeri sokak değil mahkemedir” diyen Bakan Tunç, tüm kesimlerin bağımsız Türk yargısına güvenmesi gerektiğinin altını çizdi. Tunç, uluslararası toplumun Türkiye’ye yönelik çifte standardını da eleştirerek, “Türkiye sadece kendi halkı için değil, tüm insanlık için güvenli bir limandır” dedi.

Yargı Reformları ve Demokratik Gelişim

Adalet Bakanı, son 23 yılda hükümetin kararlılıkla hayata geçirdiği yargı reformlarına da değinerek, düşünce özgürlüğünün güçlendirilmesi, toplumsal katılımın artırılması ve hukuk devleti ilkesinin sağlamlaştırılması adına büyük mesafe kat edildiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *