Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
ANKARA
05:55:55
Öğle vaktine kalan
İSTANBUL
06:11:55
Öğle vaktine kalan
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Politika İletişim Başkanı Altun’dan medyaya net çağrı: Sorumlulukla yayın yapın!

İletişim Başkanı Altun’dan medyaya net çağrı: Sorumlulukla yayın yapın!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi hedef alan medya faaliyetlerine sert tepki gösterdi ve RTÜK'ün görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Medya kuruluşlarını sorumlu yayıncılığa çağırdı ve provokasyonlara karşı mücadele edeceklerini belirtti.
Politika

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'yi hedef alan medya faaliyetlerine sert tepki gösterdi ve RTÜK'ün görevlerini yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Medya kuruluşlarını sorumlu yayıncılığa çağırdı ve provokasyonlara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı çarpıcı açıklamada, Türkiye’yi hedef alan ve kamu düzenini bozmaya çalışan medya faaliyetlerine karşı sert uyarılarda bulundu. Altun, “RTÜK anayasal bir kurumdur ve görevini yapmak zorundadır. Hiçbir kurum ya da kuruluş, Türkiye’yi itibarsızlaştırmaya, şiddeti tırmandırmaya, terörü meşrulaştırmaya yönelik yayınlar yapma hakkına sahip değildir” dedi.

Türkiye’nin huzuruna, kamu düzenine ve milli değerlerine yönelik sistemli medya saldırılarına karşı devletin sessiz kalmasının beklenemeyeceğini belirten Altun, medya kuruluşlarını ilkeli, sorumlu ve milli çıkarları gözeten yayıncılığa davet etti.

“Basın Özgürlüğü Kılıfı Altında Terör Propagandasına Geçit Yok!”

Altun, açıklamasında özellikle son günlerde bazı medya organlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete yönelik hakaret, iftira ve yalan içeriklerin sistematik bir hal aldığını vurgulayarak, “Basın özgürlüğü kılıfı altında yürütülen bu provokasyonlara artık dur demenin zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı.

RTÜK’ün aldığı önlemlere yönelik eleştirilerin art niyetli ve ideolojik bir zeminde şekillendiğini belirten Altun, bu çevrelerin Cumhurbaşkanına yönelik sistematik itibarsızlaştırma kampanyalarını görmezden geldiğini dile getirdi.

“Hakaret ve Yalanla Mücadele Kararlılıkla Sürecek”

Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yayıncılarımıza bir kez daha sorumluluk çağrısı yapıyoruz. Türkiye’yi hedef alan, hakaret ve iftira içeren yayınlara son verilmelidir. RTÜK’ün aldığı tedbirler, milletimizin onurunu ve ülkemizin geleceğini korumaya yöneliktir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, büyük ve güçlü Türkiye ideali için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *