Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Politika Erdoğan-Trump görüşmesi için geri sayım başladı! Fidan detayları açıkladı

Erdoğan-Trump görüşmesi için geri sayım başladı! Fidan detayları açıkladı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu'nda Türkiye'nin diplomasi gücünü vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmelerin detayları üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve Erdoğan'ın Suriye'ye olası ziyareti hakkında bilgi verdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanış töreninde gerçekleştirdiği basın toplantısında Türkiye'nin küresel diplomasi sahnesindeki etkin rolünü bir kez daha gözler önüne serdi. Bakan Fidan, foruma 155 ülkeden 21 devlet ve hükümet başkanının yanı sıra 64 bakan ve toplamda 6 bini aşkın katılımcının yer aldığını ifade ederek, Türkiye'nin diplomasi merkezi olma misyonunu başarıyla sürdürdüğünü vurguladı.

Erdoğan-Trump Görüşmesi İçin Hazırlıklar Sürüyor

Dışişleri Bakanı Fidan, kamuoyunun merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılması planlanan görüşmeye ilişkin de açıklamalarda bulundu. Fidan, “Çalışmalar devam ediyor. Görüşmenin ABD’de mi yoksa Türkiye’de mi gerçekleştirileceği konusu üzerinde ilgili birimlerimiz detaylı şekilde çalışıyor,” ifadelerini kullandı.

Bu görüşmenin, iki lider arasındaki güçlü iletişimin ve Türkiye'nin küresel aktörlerle kurduğu stratejik ilişkilerin önemli bir göstergesi olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye Ziyareti Gündemde

Dışişleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’ye olası ziyaretiyle ilgili olarak da dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fidan, “Genel itibarıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın böyle bir niyeti mevcut. Şartların uygunluğu, tarih ve zemine ilişkin çalışmalarımız sürüyor,” diyerek, bölgede barış ve istikrarın tesisi noktasında Türkiye’nin öncü rol oynamaya devam ettiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *