Maneviyatlılar Derneği, çeşitli nedenlerle Mescidi Aksa’ya gidemeyen kadın, çocuk ve yaşlı Filistinli kardeşleri için her cuma, salat-ı ikame edebilmelerine imkân sağlamak maksadıyla, Kudüs’ün civar mahallelerinden sabah saatlerinde otobüsler kaldırıyor. Her cuma gerçekleştirilecek olan bu manevi hizmette aynı zamanda sabah kahvaltısı ve öğle yemeği de bulunmakta.

Maneviyatlılar Derneği başkanı Hülya Kavuzlu ‘’Kudüs tüm insanlığın kalbidir. Tüm Peygamberlerimiz mescidi kıblegah yapmıştır. Bugün Kudüs’te olanlar hepimizi derinden yaralıyor. Burada bulunan kardeşlerimiz İslam aleminin bekçileridirler. Hepimizin adına Mescidi Aksa’nın kutsallığını korumaktadırlar. Filistinli kardeşlerimize hep birlikte destek olmalı ve onların bu fedakar varoluşlarında yanlarında olarak en azından omuz vermeliyiz. Bizler de Maneviyatlılar Derneği olarak, hepimizin olan Mescid-i Aksa’nın yardımına koşuyoruz. Oradaki şartlardan dolayı camiye gidip ibadetini gerçekleştiremeyen Filistinli kardeşlerimize, her Cuma salatı için Filistin’in muhtelif yerlerinden çok sayıda kişinin camiye gelmelerini imkanlı kılarak ibadetlerini yerine getirebilmeleri için hizmet ediyoruz. Oradaki kardeşlerimiz için bunu yapmak bizim boynumuzun borcudur. El birliğiyle destekleri devam ettirmeli ve daha da fazlasını sevgi, barış ve kardeşlik adına yine hep birlikte yapmalıyız.’’ dedi.

İbadet ve ziyaretini gerçekleştiren Filistinliler yine aynı şekilde evlerine geri götürülüyorlar.

Her Cuma yapılacak olan bu hayrın ilki 6 Ekim Cuma günü yoğun katılımla gerçekleşti.

Maneviyatlılar Derneği Hakkında:

Maneviyatlılar Derneği, 13 Haziran 2018 yılında Türkiye'de İstanbul merkezli olarak, Hülya Kavuzlu tarafından kurulmuştur. Dünya'da ve başta Türkiye'de, birlik ve bütünlüğü oluşturmak, iyiliğin, sevgi ve barışın hakim olmasını sağlamak üzere, Türkiye'de İstanbul merkezli olarak kurulmuş bir Anadolu Misyonudur. Hakikati dil, inanç, ırk ayrımı olmaksızın herkese ulaştırmak, zulüm gören herkese ve her şeye yardım etmek, iyi insan hasletleri ile doğaya, hayvana, insana, koşulsuzca sevgi, merhamet, saygı, sabr, hayr-yardım, tevazu, fedakârlık sunarak iyiliği yaymak en temel vazifesidir.

Bu amacı yerine getirmek üzere hayr-yardımlarda bulunarak ihtiyaç sahibi kimselere el uzatmakta, doğanın daha yaşanır olmasını sağlayacak girişimlerde bulunmakta, farkındalık oluşturmakta ve bu konuda projelerde bulunmakta, yanı sıra hayvan haklarının da savunuculuğunu yürütmektedir. Hakikatin insanlığa ulaşması ve birlik bütünlüğün sağlanması maksadı ile gerek dijital ve yazılı olarak platformlarda kişilere ulaşarak gerekse seminerler, konferanslar ile toplumun bilincinin arttırılması faaliyetlerini yürütmektedir.

Adres: Fulya Mah. Akıncı Bayırı Sok, Kesmen Han Apt. No:2 4.Kat İç kapı No:41 Şişli/İSTANBUL

Muhabir: Mina Özertan