İstanbul
Parçalı az bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Yeni Birlik Gazetesi Genel CHP’de kavga büyüyor! Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya ağır hakaret

CHP’de kavga büyüyor! Şaban Sevinç’ten Fatih Altaylı’ya ağır hakaret

CHP'deki muhtemel cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları, gazeteci Fatih Altaylı ile Şaban Sevinç arasında sert bir polemiğe dönüştü. Sevinç’in kullandığı ifadeler, muhalefet içindeki kırılgan yapıyı ve hizipleşmeyi bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları giderek sertleşiyor. CHP’li isimlerin adaylık konusundaki farklı görüşleri sadece parti içinde değil, medya dünyasında da ciddi yankılar uyandırıyor. Bu çalkantılı sürecin son örneği, gazeteciler Fatih Altaylı ile Şaban Sevinç arasında yaşanan sert polemik oldu.

Fatih Altaylı, sosyal medya platformunda yaptığı son açıklamada, CHP’de cumhurbaşkanı adaylığı için yalnızca iki güçlü ismin bulunduğunu belirtti: Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş. Özgür Özel’in bu isimlerin alternatifi olamayacağını savunan Altaylı, “CHP’nin iki adayı var; biri İmamoğlu, diğeri Mansur Yavaş” dedi. İmamoğlu'nun adaylığının hukuki süreçlerle engellenmesi ihtimaline karşılık, Yavaş'ın ön plana çıkacağını ifade etti.

Altaylı’nın bu çıkışına, gazeteci Şaban Sevinç’ten son derece sert bir yanıt geldi. Sevinç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Altaylı için ağır ifadeler kullanarak, “Fatih Altaylı denilen ‘yavşak’ yine bana çatmış” ifadelerini kullandı. Sevinç, daha önce Ekrem İmamoğlu’nun adaylığına yönelik yorumları nedeniyle Altaylı’nın kendisini hedef aldığını hatırlatarak, Altaylı’nın tarafsız bir gazeteci gibi davranmadığını öne sürdü.

Şaban Sevinç, açıklamasının devamında Altaylı’nın medya geçmişine de sert eleştiriler yöneltti: “Fatih Altaylı, Aydın Doğan’a çalışıp Turgay Ciner’e söverken, sonra Ciner bunu yanına aldı. Karakteri budur” diyerek şahsi geçmişine dikkat çekti.

Berhan Şimşek de Tartışmaya Dahil Oldu

Aynı tartışmanın bir diğer ayağında ise CHP kurultayında adaylığı son anda kaçıran Berhan Şimşek yer aldı. Şimşek, Altaylı’nın eleştirilerine tepki göstererek, “Ben 30 yıl sinema yaptım. Kameranın önünde oryantallik yapmadım, sen seversin, bu da sana kapak olsun” dedi.

Tüm bu yaşananlar, CHP içindeki fikir ayrılıklarının sadece siyaset sahnesiyle sınırlı olmadığını, medya aracılığıyla kişisel polemiklere dönüştüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Hükümetin kararlılıkla sürdürdüğü istikrar politikalarının gölgesinde, muhalefet cephesindeki bu tür kısır tartışmaların, kamuoyundaki güveni sarstığı görülüyor.