yarım daire için mahkemelik oldu
Erdoğan Akın'ın vefatının üzerinden beş yıl geçtikten sonra, İbrahim Akın, babasının mirasıyla ilgili olarak İzmir'in Konak ilçesindeki bir apartman dairesinin yarısı için “Yarısı benim” diyerek hukuki işlem başlattı. Ancak, bu dava, Akın ailesinde ciddi bir gerilime yol açtı. Kardeşi Nilgün Akın, İbrahim Akın'a sert tepki göstererek, "Babamın ölümünün üzerinden 5 yıl geçti. Şimdi birden bire ortaya çıkıp miras talep ediyor. Herhalde transfer paralarını bitirdi ki gözünü bu daireye dikti" dedi.
İbrahim Akın’a Tepkiler Yükseldi
Nilgün Akın ve annesi Semahat Akın, İbrahim Akın’ın açtığı dava karşısında karşı dava açarak, Akın’ın yasal mirasçı olmadığını savundu. Karşı dava dilekçesinde, İbrahim Akın’ın zaman aşımına uğramış bir hak talebinde bulunduğu ve hukuki olarak herhangi bir dayanağının bulunmadığı ileri sürüldü. Nilgün Akın, “Bu zamana kadar neredeydi? Herhangi bir hakkı yokken bu davayı açması saçmalık. Yanlış yerde çırpınıyor” diyerek kardeşine karşı sert bir açıklama yaptı.
Miras Davasında Hukuki Mücadele Başladı
Miras davasında, Erdoğan Akın’ın ölümünden sonra beş yılı aşkın süre geçtikten sonra İbrahim Akın’ın hak talep etmesi, ailenin geleceğini şekillendirecek önemli bir adım oldu. Akın, babasının ölümünden sonra Konak’taki apartman dairesinin yarısının kendisine verilmesini talep ediyor. Kardeşi Nilgün Akın ve annesi Semahat Akın, İbrahim Akın’a karşı çıkmaya devam ederken, dava öncesinde ilginç bilgiler de gündeme geldi. İbrahim Akın’ın futbol kariyerinden kazandığı paraların büyük kısmını tükettikten sonra, miras konusuna yöneldiği iddia ediliyor.