Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Magazin Çatalca Belediyesi'nden Müftüye Tepki: Sokak İsmi ‘Volkan Konak Sokağı’ Olarak Değiştirildi

Çatalca Belediyesi'nden Müftüye Tepki: Sokak İsmi ‘Volkan Konak Sokağı’ Olarak Değiştirildi

Çatalca Belediyesi, Müftü Mehmetalioğlu’nun tepki çeken Volkan Konak paylaşımına karşılık sokak ismini ‘Volkan Konak Sokağı’ olarak değiştirdi.

Volkan Konak’ın Adı Çatalca’da Yaşatılacak

Çatalca'da yaşanan tartışmalı bir sosyal medya paylaşımının ardından, belediyeden dikkat çeken bir karar geldi. Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu’nun, kısa süre önce hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak hakkında kullandığı sert ifadeler, kamuoyunda büyük tepkiye neden olmuştu. Bu gelişmenin ardından, Çatalca Belediye Meclisi, sanatçının adını yaşatmak için anlamlı bir adım attı.

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, ilçe müftülük binasının arkasında bulunan Nar Sokak’ın adının “Volkan Konak Sokağı” olarak değiştirildiğini duyurdu. Kararın, Nisan ayı 1. Meclis toplantısında oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Belediye Başkanı Güzel: “Volkan Konak’ın İsmini İlçemizde Yaşatacağız”

Başkan Güzel, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Sanatıyla milyonların kalbine dokunan, duruşuyla her zaman saygı uyandıran kıymetli sanatçımız Volkan Konak'ın ismini Çatalca’mızda yaşatacağız. İlçe Müftülüğü’nün hemen arkasındaki Nar Sokak’ın ismi, oy birliğiyle aldığımız kararla ‘Volkan Konak Sokağı’ olarak değiştirilmiştir. Bu kararın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, destek veren tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.”

Bu kararla birlikte, Volkan Konak’ın sanatçı kimliği ve topluma kattığı değerlerin unutulmaması amaçlanıyor.

Müftü Mehmetalioğlu’nun Paylaşımı Tepki Toplamıştı

Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Volkan Konak’ın geçmişte Diyanet’e yönelik yaptığı eleştirilerin yer aldığı bir görseli paylaşarak, "Sahnede gebermiş" ifadesini kullanmıştı. Paylaşımında ayrıca şu sözlere yer vermişti:

“Şimdi bize soracaklar; nasıl bilirdiniz? Cevabımız bu. Böyle bilirdik. Bizim için içen bizim için yanar da elbet.”

Bu sözler, sanatçının sevenlerinden ve kamuoyundan büyük tepki aldı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, dini bir yetkilinin bu tarz bir ifade kullanmasını yakışıksız ve nefret söylemi olarak değerlendirdi.

Müftü Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Yaşanan olayların ardından, Ahmet Mehmetalioğlu hakkında resmi bir soruşturma başlatıldığı bildirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın konuyla ilgili değerlendirme yaptığı ve sürecin hassasiyetle takip edildiği öğrenildi.

Toplumun farklı kesimlerinden gelen tepkiler üzerine harekete geçen yerel yönetim ise Volkan Konak’ın ismini ölümsüzleştirme kararı alarak toplumsal bir mesaj vermiş oldu.

Sokak İsmi Değişikliği Toplumda Takdir Topladı

Çatalca Belediyesi’nin bu kararı, sanatçının sevenleri ve kamuoyunda birçok kişi tarafından olumlu karşılandı. “Saygıyı hak eden bir sanatçıya yakışır bir vefa örneği” olarak değerlendirilen uygulama, yerel yönetimlerin toplumsal duyarlılık konusundaki rolünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *