Gerçeklerden Haberdar Olun
İstanbul
Açık
12°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Kültür Sanat Tablolar Konuşuyor Dijital Sergisi’ne sanat severler yoğun ilgi gösterdi

Tablolar Konuşuyor Dijital Sergisi’ne sanat severler yoğun ilgi gösterdi

Atatürk Kültür Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde başlayan "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisine bugüne kadar 10 bine yakın kişi ziyaret etti.

KAYNAK: DHA
Okunma Süresi: 4 dk

Atatürk Kültür Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde kapılarını açan "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi – Mili Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi'ni bugüne kadar 10 bine yakın sanatsever ziyaret etti. Sesli betimlemeye, tablo yorumlarına ve ses efektlerine sahip eserlerden oluşan sergiye görme engelliler de yoğun bir katılım sağladı. Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, "Sivil toplum kuruluşlarından, belediyelerin engelli ve sosyal yaşam merkezlerinden, görme engelli okullarından çok sayıda ziyaretçiyi sergimizde ağırladık" dedi.

Türk Telekom'un "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi – Mili Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi" sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. Toplamda 10 bine yakın kişinin ziyaret ettiği sergide Milli Saraylar Müzesi Koleksiyonu'ndan seçilen 20 eser ve deneyim odası ilgi çekti. Türk Telekom'un görme engellilere yönelik sesli içerik hizmeti Telefon Kütüphanesi uygulamasının içinde yer alan "Tablolar Konuşuyor" bölümüne yeni eklenen tablolar, farklı bir konseptle tasarlanarak tanıtıldı. Bu kapsamda Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu özel seçkisinden oluşan; "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi"; 24 Aralık tarihine kadar görmenin ötesinde bir deneyim sundu. Başta görme engelliler olmak üzere, çeşitli derneklerin üyeleri ve Türk Telekom'un az görenlere yönelik kurumsal sosyal sorumluluk projesi Günışığı çocukları sergiye yoğun ilgi gösterdi. Görme engelli bireyler; Atatürk Kültür Merkezi'nde 3 hafta boyunca ziyaretçilerini ağırlayan sergide yer alan tabloları, Telefon Kütüphanesi uygulaması üzerinden sesli betimlemeli olarak dinlemeye devam edebilecek. Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu; "Türk Telekom olarak "Türkiye'ye Değer" çatısı altında gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleriyle eğitimden sanata, yaşamdan teknolojiye her alanda fırsat eşitliği sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

"HERKES İÇİN ERİŞİLEBİLİR YAŞAM"

Atatürk Kültür Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde açılan ve 24 Aralık itibariyle son bulan Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi hakkında konuşan Türk Telekom Kurumsal İletişim Direktörü Arif Sancaktaroğlu, "Türk Telekom'un insanı odağına alarak "Türkiye'ye Değer" çatısı altında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle eğitimden sanata, günlük yaşamdan teknolojiye her alanda fırsat eşitliği sağlamayı ana hedefimiz olarak görüyoruz. Ana destekçisi olarak kültür-sanat ile teknolojiyi harmanladığımız Atatürk Kültür Merkezi'nde Sesli Adımlar uygulaması ile herkes için erişilebilir bir deneyim sunuyoruz. Görme ve işitme engelli sanatseverler Sesli Adımlar uygulamamız ile, AKM'nin kapalı ve açık alanlarında özgürce vakit geçirebiliyorlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde ziyaretçilere kapılarını açan "Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi- Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi" ise başta görme engelli sanatseverler olmak üzere 10 bine yakın sanatseverin ilgi odağı oldu. Sivil toplum kuruluşlarından, belediyelerin engelli ve sosyal yaşam merkezlerinden, görme engelli okullarından çok sayıda ziyaretçiyi sergimizde ağırladık. Türk Telekom'un Telefon Kütüphanesi uygulamasında yer alan Tablolar Konuşuyor bölümüne eklenen yeni bir koleksiyonu farklı bir konseptle tasarlayarak sanatseverlere sunduk. Türk Telekom olarak Türkiye'ye Değer projeler üreterek, herkes için erişilebilir teknoloji için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRK TELEKOM'UN "TÜRKİYE'YE DEĞER" PROJELERİ

'Türkiye'ye Değer" çatısı altında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom'un erişilebilirlik kapsamında farklı projeleri de yer alıyor. Türkiye'nin ilk telefonda sesli kitap hizmeti olan Telefon Kütüphanesi uygulaması ile görme engellilerin bilgiye erişiminin önündeki engelleri kaldıran Türk Telekom, uygulama içinde yer alan İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma özellikleriyle de kullanıcıların hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor. Ayrıca Türk Telekom tarafından geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ile dileyen herkes görme engelliler için gönüllü kitap seslendirebiliyor. Az gören çocukların "erken müdahale eğitimleri" alarak görme yetilerini artırmalarını sağlayan Günışığı projesi ise az gören çocukların başta eğitim olmak üzere toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırıyor. Görme ve işitme engelli sanatseverler ise Türk Telekom'un Sesli Adımlar uygulaması ile Atatürk Kültür Merkezi'nin açık ve kapalı tüm alanlarını, başka birinin yardımına gerek duymadan, ücretsiz ve operatör bağımsız olarak akıllı telefonlarına yükledikleri bu özel uygulama eşliğinde ziyaret edebiliyor.

Tablolar Konuşuyor Dijital Sergisi’ne sanat severler yoğun ilgi gösterdi

Tablolar Konuşuyor Dijital Sergisi’ne sanat severler yoğun ilgi gösterdi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *