Sevmedya Yayın Grubu’nun kültür ve sanat dünyasına önemli katkılar sağlayan Merhaba Dergisi tarafından düzenlenen “Merhaba Buluşmaları”, nisan ayında klasik müziğin genç yıldızı İlyun Bürkev’i ağırlıyor.
17 Nisan 2025 Perşembe günü saat 19.30’da Sardunya’da gerçekleştirilecek bu özel etkinlikte, sanatseverler, müziğin büyüleyici dünyasına dair ilham verici bir söyleşiye tanıklık edecek. Söyleşi sonrası katılımcıların sorularını da yanıtlayacak olan Bürkev, sahne tecrübesi ve ödüllerle dolu kariyerini anlatacak.
Henüz 4 yaşında başladığı piyano serüvenini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde sürdüren Bürkev, devlet sanatçısı Gülsin Onay’dan aldığı eğitimle dikkatleri üzerine çekti. 2022 yılında Salzburg Mozarteum Üniversitesi Pre-College sınavını birincilikle kazanarak, ünlü piyanist Prof. Pavel Gililov’un ilk öğrencisi olma unvanını taşıyan Bürkev, kısa sürede dünya sahnelerinde büyük ses getirdi.

Amerika’da PIMF Concerto ve Jeune Chopin yarışmalarında önemli dereceler elde eden Bürkev, Almanya’da Klassische Philharmonie Bonn Orkestrası ve Şef Alexander Hülshoff ile çıktığı 11 konserlik turnede Beethoven’ın 3. Piyano Konçertosu’nu büyük bir başarıyla yorumladı.
Başarıları bunlarla da sınırlı değil. 52. İstanbul Müzik Festivali’nde Cem Mansur yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alan genç sanatçı, ayrıca Rusya’nın efsanevi Mariinsky Theatre sahnesinde Grieg Konçertosu’nu, şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde seslendirdi.
Sanat yolculuğuna Liechtenstein Müzik Akademisi’nde burslu olarak devam eden İlyun Bürkev, Merhaba Buluşmaları’nda sadece notaların değil, azmin, disiplini ve sanatın gücünü anlatacak.