Yeni Birlik Gazetesi
İstanbul
Az bulutlu
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Yeni Birlik Gazetesi İstanbul Haberleri Maslak'taki çatışma: TIR Gürcistan'da durmaması gereken yerde durunca yakayı ele verdiler

Maslak'taki çatışma: TIR Gürcistan'da durmaması gereken yerde durunca yakayı ele verdiler

Maslak'taki 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada aranan Güneş kardeşler TIR şoförünün durmaması gereken yerde durması üzerine yakalandı.

İstanbul Haberleri
KAYNAK: DHA

Sarıyer Maslak'ta bir restoran önünde İsveç'te yaşayan Türklerin karıştığı ve 1 kişinin öldüğü silahlı kavgayla ilgili aranan Ömer Roni Güneş ve Robin Baran Güneş kardeşler, Türkiye'den Gürcistan'a giriş yaptıktan sonra TIR'da saklanırken yakalandı.

Sarıyer Maslak'ta 17 Mart'ta bir restoranın önünde 3 Türk uyruklu İsveç vatandaşıyla, bir başka Türk uyruklu İsveç vatandaşı Mazlum Ayrancı arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 26 yaşındaki Mazlum Ayrancı olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası 3 saldırgan kaçtı. Baba Tuncay Ayrancı, Adli Tıp Kurumu'nda, oğlunun İsveç'te 'uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete teşebbüs' suçlamasıyla aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Rawa Majid ile husumetli olduğunu söyledi.

GÜNEŞ KARDEŞLER ARANIYORDU

Konuyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, saldırganların Mustafa Gümüş ile Ömer Roni Güneş ve Robin Baran Güneş kardeşler olduğunu belirledi. İki kardeşin İsveç'te uyuşturucu ticareti yapan ve firari konumdaki Rawa Majid'in adamı olduğu tespit edildi. Güneş kardeşler, olay sonrası amcalarını arayarak, kaçış için araç ayarlamasını istediler. Ayarlanan araçla da Bodrum'a gittiler. Şüphelilerden Mustafa Gümüş ise birkaç gün sonra gözaltına aldı. Gümüş, sorgusunda Ömer Roni Güneş ve Robin Baran Güneş'le Bodrum'da tanıştıklarını ve İstanbul'daki tartışmanın nedenini bilmediğini söyledi. Adliyeye sevk edilen Gümüş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Polis kaçan Güneş kardeşlerin peşindeydi ancak kardeşler Gürcistan'a kaçtı.

TIR DURMAMASI GEREKEN YERDE DURDU

Güneş kardeşle 5 Nisan'da Türkiye'den Gürcistan'a TIR ile giriş yaptılar. TIR şoförü, sınırı geçtikten 5 kilometre sonra, durmaması gereken yerde durdu. Gürcistan polisi, TIR'ı şüpheli gördü ve arama yaptı. TIR'ın gizli bölümünde 4 kişi yakalandı. Yasa dışı sınır geçişi ve göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla, TIR sürücüsü S.T. , Ömer Roni Güneş (28) ve Robin Baran Güneş (32) kardeşler ile V.T. (31) ve B.O. (59) gözaltına alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *