Ekonomi

İran'ın füzelerinden sonra altın fiyatlarında son durum!

İran'ın İsrail saldırılarına karşılık vermesinin ardından altın fiyatlarının ne olacağına dair merak uyandı. İşte güne başlarken gram altın ve çeyrek altın fiyatları...

Abone Ol

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlayarak 2.919 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dün, ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gramı, günü bir önceki kapanışa göre %1,1 artışla 2.928 liradan kapattı.

ÇEYREK ALTIN KAÇ PARA?

Bugün ise altının gramı, sabah saatlerinde %0,3 oranında azalarak 2.919 liraya geriledi. Aynı dakikalarda çeyrek altın 5 bin lira, Cumhuriyet altını ise 19 bin 900 liradan satılıyor.

Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte, dün altının ons fiyatı %1,1 yükselmişti. Ancak şu anda önceki kapanışa göre %0,4 düşüşle 2.653 dolardan işlem görüyor.

PİYASANIN GÖZÜ BU NOKTALARDA

Orta Doğu'daki çatışmalar ve küresel enflasyonla mücadele sürecinin resesyona yol açıp açmayacağı konusundaki belirsizlikler, varlık fiyatlamalarını zorlaştırıyor. Dün, İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e balistik füze saldırısı düzenlediğini duyurmuş, karşılıklı tehditlerin ardından bölgede tansiyon yüksek kalmaya devam ediyor.

Öte yandan, piyasalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar 75 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağı beklentisi güçlü kalırken, kasım ayında %60 olasılıkla 25 baz puanlık bir indirim yapılacağı tahmin ediliyor.

ALTIN FİYATINA DAİR TAHMİNLER

Analistler, bugün yurt içinde finansal olmayan şirketlerin döviz varlık ve yükümlülükleri, yurt dışında ise Euro Bölgesi'nde işsizlik oranı ve ABD'deki ADP özel sektör istihdam verilerinin izleneceğini belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 2.600 doların destek, 2.680 doların ise direnç noktası olduğunu ifade ediyor.