Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Musa ALİOĞLU 27.07.2024 13:00 Güncelleme: 26.07.2024 13:52

Ziraat Yatırım: Dolar endekisi günü yatay bir görüntüyle kapattı

Ziraat Yatırım'ın verilerine göre, ABD'de dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi piyasalarda bir miktar oynaklığı artırsa da Fed'in faiz indirim patikasına yönelik beklentilerde önemli bir değişiklik olmadı.
Ziraat Yatırım: Dolar endekisi günü yatay bir görüntüyle kapattı

USD/TRY: Ziraat Yatırım'ın verilerine göre, ABD'de dün açıklanan ikinci çeyrek büyüme verisinin beklentilerin üzerinde gelmesi piyasalarda bir miktar oynaklığı artırsa da Fed'in faiz indirim patikasına yönelik beklentilerde önemli bir değişiklik olmadı. Dolar endekisi (DXY) de günü yatay bir görüntüyle kapattı. Bugün ise piyasaların odağında Fed'in özellikle aylık bazdaki fiyat gelişmelerinin seyri kapsamında takip ettiği PCE deflatör haziran ayı (Beklenti aylık yüzde 0,2, yıllık ise yüzde 2,5) verisinde olacak. Beklentilere yakın veya daha düşük bir veri bu sabah karışık bir görüntü sergileyen Gelişmekte Olan Ülke para birimleri için destekleyici olabilir. Yurtiçinde ise Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın katıldığı Brezilya'daki G-20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısı ikinci gününde devam edecek. Fiyatlamalar tarafına bakıldığında ise dün yüzde 0,6 oranında yükselerek 33,0 seviyesinden kapatan Dolar/TL'nin bu sabah dünkü kapanış seviyesi üzerinde hareket ettiğini izliyoruz. ABD verisi kur üzerinde bir miktar etkili olabilecekken, günün geri kalanında Dolar/TL'de 33,0 - 33,17 arasında bant hareketi bekleniyor.

EUR/USD: ABD'de dün açıklanan büyüme verisinin beklentilerin üzerinde açıklanması faiz indirimi beklentilerinde kısa vadeli belirsizlik yaratsa da genel beklentilerde önemli bir değişiklik yok. Diğer yandan Avrupa tarafında, Almanya Merkez Bankası Başkanı Nagel, verilerin yolunda gitmesi durumunda ECB'nin faizleri indirmesi gerektiğini vurguladı. Parite ve Dolar Endeksi (DXY) tarafındaki yatay görüntü sürerken, bugün ABD'de açıklanacak ve Fed'in de yakından izlediği çekirdek PCE verisi piyasaların odağında olacak. Teknik tarafa bakıldığında ise, 1,0880 ve 1,0925 seviyeleri gün içi direnç noktaları olarak izlenebilir. Geri çekilmenin halinde ise 1,0815 ve 1,0775 seviyeleri sıralı destekler olarak takip edilebilir. 

XAU/USD: Ons Altın önceki işlem gününü yüzde 1,4 geri çekilmeyle 2.365 seviyesinde tamamladı. Dün açıklanan ABD verilerinin ardından satış baskısıyla karşılaşan değerli maden 2.361 civarından geçen 50 günlük hareketli ortalaması civarında hareket ediyor. Dün açıklanan ABD büyüme verisinin beklenenden daha iyi gelmesiyle birlikte bugün Fed'in karar alırken dikkate aldığı PCE verisi kritik. Beklentilere paralel veya daha düşük rakamlar değerli madenin 50 günlük ortalamasının üzerinde tutunmasına neden olabilir. Olası yükselişlerde öne çıkan dirençler de sırasıyla 2.389 ve 2.410 civarında. Öte yandan, olası düşüşlerde 2.361 destek olarak izlenebilir. Bu seviyenin altındaki bir kalıcılıkta 2.345 ardından 2.324 hedefe girebilir.