Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 10.09.2024 12:00 Güncelleme: 10.09.2024 15:13

Ziraat Yatırım: ABD 10 yıllık tahvil getirileri bu sabah yüzde 3,71 civarında

Ziraat Yatırım'ın raporuna göre değerli madende bu sabah 2.500 seviyesinin üzerinde kalma çabası gösteriyor.
Ziraat Yatırım: ABD 10 yıllık tahvil getirileri bu sabah yüzde 3,71 civarında

Ziraat Yatırım'ın değerlendirmesinde şu ifadeler yer aldı:

"USD/TRY: Geçtiğimiz hafta cuma günü gelen istihdam verilerinin ardından geri çekilen ABD piyasalarında dün toparlanma çabaları vardı. Bu hafta ise çarşamba günü açıklanacak olan ABD TÜFE verisi öne çıkıyor. 18 Eylül'de açıklanacak faiz kararında Fed'den beklentiler şimdilik 25 baz puan indirim yapılması yönünde. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar Endeksi (DXY) 101,5 seviyesinin hafif üzerinde hareket ederken ABD 10 yıllık tahvil getirileri bu sabah %3,71 civarında. Seçimler yaklaşırken başkan adayları Trump ve Kamala Harris arasında gerçekleşecek münazara da takip edilecek. Yurtiçinde ise bu sabah işsizlik ve sanayi üretimi verileri takip edildi. İşsizlik temmuz ayında Haziran ayına göre 0,4 puan azalarak %8,8 olarak gerçekleşirken sanayi üretimi yıllık %3,9 azaldı. Kur tarafında ise 34 civarındaki yatay hareketler devam ediyor.

EUR/USD: ABD'de ekonomik görünüme ilişkin son dönemde açıklanan veriler Fed'in faiz politikasına yönelik beklentilerini şekillendirirken risk iştahı üzerinde etkili oluyor. Gelecek hafta gerçekleşecek olan Fed toplantısı öncesinde piyasalarda yarınki ABD tüketici enflasyonu verisi bekleniyor. Bu hafta ayrıca Perşembe günü ECB'nin faiz kararı takip edilecek. Beklenti 25 baz puan indirim gerçekleşmesi yönünde. Diğer taraftan ABD'de kasım ayında gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesinde siyasi gündem de odak noktasında. Bu açıdan bu gece ABD başkan adayları Harris ve Trump'ın münazarası yakından izlenecek. Dün %0,5 oranında gerileyen paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,1005 destek olarak izlenebilir. Olası yükselişlerde ise 1,1095 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. 

XAU/USD: Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek olan Fed toplantısından önce piyasalar bu haftaki ABD enflasyon verisine odaklandı. Enflasyon verisi öncesi piyasalarda 25 baz puan faiz indirimine gidileceği yönündeki beklentiler gücünü korurken, piyasalarda 50 baz puanlık indirim beklentisi %30 civarlarında. Fiyatlamalar tarafında, bir önceki işlem gününde yatay bir seyir izleyen Ons Altın, seansı %0,4 artışla 2.506 seviyesinde tamamladı. Değerli madende bu sabah ise 2.500 seviyesinin üzerinde kalma çabası gösteriyor. Teknik seviyelere baktığımızda, 2.485-2.465 seviyeleri destek olarak öne çıkarken, 2.530 seviyesi direnç konumunda."