Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 21.07.2024 17:00 Güncelleme: 19.07.2024 19:21

Zelenski: Putin kayıplar ve yenilgiyle bedel ödemeli

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ukrayna - Rusya arasındaki savaşın sonlanması için İngiltere Kabinesi'nde konuşma yaptı.
Zelenski: Putin kayıplar ve yenilgiyle bedel ödemeli

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna - Rusya arasındaki savaşın sonlanması için İngiltere Kabinesi'nde konuşma yaptı. Konuşma sonrasında Ukrayna ve İngiltere arasında Savunma Sanayi Destek Anlaşması imzalandı.

İngiltere'nin Ukrayna'ya desteğinin Rusya'yı korkuttuğunu belirten Zelenski, "Birçok açıdan Rusya'nın daha zayıf olduğunu unutmamalıyız. İstihbaratları daha zayıf. Diplomasi, yalnızca rüşvet, yalan veya tehdit haline gelmiştir. Ekonomik olarak güçlü değiller" dedi.

Zelenski, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sahip olduğu tek avantajın büyük bir Sovyet dönemi silah stoku, para ve insan hayatına olan umursamazlığı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Onu paradan ve daha fazla silah üretme yeteneğinden mahrum etmeliyiz. İnsan hayatına olan umursamazlığı için kayıplar ve yenilgiyle bedel ödemeli. Sadece sınırın yakınındaki yerleri değil, aynı zamanda Rus askeri havaalanlarını vurabildiğimizde, cephe hattımızı ve şehirlerimizi de Rus bombalarından koruyacağız. Putin, yerleşim alanlarını, şehir meydanlarını, hastaneleri ve okulları bombalamaktan utanmaz. Tüm bomba taşıyıcılarını yok etmek mümkündür. Birleşik Krallık bu konuda liderlik göstermeli ve diğer ortakları sınırları kaldırmaya ikna etmelidir."