Dünya Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.07.2024 23:00 Güncelleme: 11.07.2024 11:36

Zelenski: Halkımızı Rusya'dan korumak için hava savunmasını güçlendirmeyi sürdürüyoruz

Washington, 11 Temmuz (Hibya) - Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
Zelenski: Halkımızı Rusya'dan korumak için hava savunmasını güçlendirmeyi sürdürüyoruz

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna ve Avrupa-Atlantik topluluğunun güçlendirilmesine yönelik yapılan bir çok toplantıya katılarak "Halkımızı Rus teröründen korumak için Ukrayna'nın hava savunmasını ve Hava Kuvvetlerini güçlendirmeye devam ediyoruz." dedi.

Görüşmelerden bahseden Zelenski, "İlk yüz yüze görüşmelerimi İngiltere ve Hollanda'nın yeni seçilen başbakanları ve Slovakya Devlet Başkanı ile gerçekleştirdim ve aralarında Lüksemburg Başbakanı, Almanya Şansölyesi, ABD Senatosu heyetinin de bulunduğu diğer güvenilir müttefiklerle önemli görüşmelerde bulundum. Konuşmacı ve ABD Temsilciler Meclisi üyeleri, Kanada Başbakanı ve Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı. Avrupa'nın II. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük işgalle karşı karşıya olduğu, Avrupa-Atlantik topluluğu için benzeri görülmemiş güvenlik sorunlarının yaşandığı bu dönemde, güçlü ve cesur kararlara ihtiyaç var." açıklamasını yaptı.