Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.05.2024 00:01 Güncelleme: 03.05.2024 16:15

Zafer Partili Karaman'dan Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki vize konusunda açıklama

Zafer Partisi Diplomasiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nezih İlter Karaman açıklamasındaTürkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki vize konusuna değindi.
Zafer Partili Karaman'dan Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki vize konusunda açıklama

Dr. Nezih İlter Karaman, Türkiye-AB ilişkilerinde vize serbestisi konusunun son yıllarda önemli bir gündem maddesi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Türkiye, vize serbestisi anlaşmasının hayata geçirilmesi için AB tarafından belirlenen kriterleri yerine getirme çabası içinde olmuş, ancak bu süreç, AB'nin sürekli yeni taleplerle gelmesi nedeniyle uzamıştır. Bu durum, Türk vatandaşları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaratmış ve mağduriyetlere neden olmuştur. İptal edilen veya reddedilen vize başvuruları nedeniyle birçok Türk vatandaşı, iş ve eğitim fırsatlarını kaçırma riskiyle karşı karşıya kalmıştır."

AB'nin başlangıçta teknik nedenlerle açıkladığı vize serbestisinin Kıbrıs konusu gibi çözümü zaman alacak bir meseleye bağlanmasının Türkiye'yi oyalama taktiği olduğunu ifade eden Karaman, "Türkiye, bu süreçte hem maddi hem de manevi olarak büyük kayıplara uğratılmış, vatandaşlarının hayatlarında ciddi aksamalar yaşanmıştır. AB'nin, vize politikaları aracılığıyla ekonomik kazanç sağlama çabası, Türkiye'nin ulusal çıkarlarına ve vatandaşlarının temel haklarına yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmelidir" dedi.