Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 03.05.2024 13:01 Güncelleme: 03.05.2024 13:14

Zafer Partili Bayır: Yunan'a Mavi Vatan'da anladığı dilden konuşacağız

Zafer Partisi Milli Güvenlik ve Stratejiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır, Yunan Savunma Bakanı Dendias'ın, Lozan Antlaşması gereği asker bulunması yasak olan adalardaki Yunan birliklerini teftiş etmesinin ve AK Parti hükümetinin buna sessiz kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Zafer Partili Bayır: Yunan'a Mavi Vatan'da anladığı dilden konuşacağız

Zafer Partisi Milli Güvenlik ve Stratejiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fikret Bayır, Yunan Savunma Bakanı'nın Ege Adalarını ziyaret ettiğini belirterek, ''Lozan Antlaşması gereği asker bulunması yasak olan adalardaki Yunan birliklerini teftiş etmiş.'' dedi.

Bayır, Yunan Bakanın, Türkiye’nin olan Bulamaç ve Eşek adası gibi işgal altındaki yerlere uğrayarak, AK Parti hükümetlerinin Ege’deki bu işgali 20 yıldır öylece izlediğini ifade etti. 

Cumhur İttifakı ortağı MHP’den de ses olmadığının altını çizen Bayır, ''Sanki çaresiz ve teslim olmuşlar. İç politikada efelenip sövmeyi, hakaret ve çirkinliği marifet sayanlardan Yunan’a tek kelime çıkmıyor!'' ifadesini kullandı.

Eylem planı dosyalarını çoktan hazırladıklarını dile getiren Bayır, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Halkımızın desteği ile bu çaresizlik ve teslimiyeti kıracağız. “İstikşafı Görüşmeler” komedyasına hemen son vereceğiz. F-16’larımız üzerindeki pası atıp yeniden Ege’ye çıkacak ve Yunan’a Mavi Vatan’da “anladığı dilden” konuşacağız! Dosyanın içeriğinden şimdilik bu kadar olsun. Başka ve daha ciddi eylemler de var. Unutmayın, Türk milleti ve devleti aciz ve çaresiz değildir!''