Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Büşra Bozok AYTEK 27.06.2024 14:25

Yüzde 100 başarı deneyimini Türkiye'nin stratejik diğer sektörlerine taşıyacak

Bilişim teknolojileri danışmanlık şirketi Maro, yenilediği kurumsal yapısı ve büyüyen ekibiyle sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Günümüzde dijital kültürün oluşturulmasının her şirket için kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldiğini söyleyen Maro Kurucusu Lale Maro, proje yönetimi ve insan odaklı dijital strateji geliştirme alanındaki deneyim ve uzmanlıklarıyla, şirketlere güvenilir, sürdürülebilir, nitelikli bir dijital kültür oluşturmalarında destek olacaklarını belirtiyor.
Yüzde 100 başarı deneyimini Türkiye'nin stratejik diğer sektörlerine taşıyacak

Sürdürülebilir etki yaratan dijital dönüşüm stratejileri, şirketlerin uzun vadeli hedefleri ve rekabet gücünde kritik rol oynuyor. Yeni teknolojiler büyük bir hızda gelişmeye devam ederken, şirketler hem rekabet güçlerini korumak hem de yenilikleri iş süreçlerine en doğru şekilde entegre edebilmek için yetkin dijital strateji uzmanlarına ihtiyaç duyuyor. Teknoloji dönüşümünde öncü roller üstlenen finans ve bankacılık sektörüne sunduğu çözümlerle BT danışmanlığı sektörünün önde gelen şirketlerinden biri haline gelen Maro, başarılı uzmanlığını perakendeden enerjiye, sigortacılıktan e-ticarete kadar birçok farklı sektöre taşımaya hazırlanıyor. Birlikte çalıştığı kurumların dijital dönüşüm stratejilerine yön veren danışmanlık şirketi Maro, yenilediği kurumsal yapısı ve 120 kişilik deneyimli ekibiyle şirketlerin güvenilir, sürdürülebilir ve nitelikli bir dijital kültür oluşturmalarına destek olacak.

 
“Şirketlere güvenilir, sürdürülebilir ve nitelikli bir dijital kültür oluşturacağız”
Maro Kurucusu Lale Maro, yenilenme sürecini şu sözlerle anlatıyor: “Teknoloji dünyasının olağanüstü bir hızla dönüştüğü zamanları yaşıyoruz. Bu sürecin kalbinde ise inovasyon bulunuyor. İnovasyonu benimsemenin, bir kültür olarak inşa edebilmenin yolu ise özünde yatan değerlerle uyum sağlamaktan geçiyor. Maro'da, yepyeni sektörlere ve iş alanlarına açılmayı planladığımız bir geleceğe hazırlanırken, atacağımız en önemli adımlardan biri dönüşüme kendimizden başlamaktı. Dijitalleşmenin bir ürün değil, bir kültür olduğuna inanıyoruz. Dijital kültür artık sadece insan davranışlarını değil, aynı zamanda dünyanın işleyişini ve kurumların stratejilerini de etkiliyor. Bu kültürün oluşturulması ve sürdürülmesi, her şirket ve birey için kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi. Dolayısıyla proje yönetimi ve insan odaklı teknolojik dönüşüm stratejisi geliştirme alanındaki deneyimimizi ve uzmanlığımızı bu alana odaklayarak, bundan sonra şirketlere güvenilir, sürdürülebilir ve nitelikli bir dijital kültür oluşturmalarını sağlayacağız.”
 
Finans ve bankacılık teknolojilerinde uzman kadrosunu 120 kişiye çıkaran Maro, tüm bilişim teknoloji dallarında deneyimli ekibiyle müşterilerine, bankacılık teknolojileri, BT yönetişim, strateji oluşturma ve uygulama, iş analizi, sistem mimarisi ve yazılım geliştirme alanlarında hizmetler sunuyor. Maro, bundan böyle finans ve bankacılığın yanı sıra enerji, perakende ve e-ticaret sektörlerine de hizmet vermeye başlayacak.