Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 15.08.2024 20:00 Güncelleme: 15.08.2024 07:59

YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç'tan belediye başkanları hakkında açıklama

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, belediye başkanlarının parti değiştirmesi konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
YRP Genel Başkan Yardımcısı Kılıç'tan belediye başkanları hakkında açıklama

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı basın toplantısında gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Millet iradesinin sandığa yansıdığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Seçilen bütün belediye başkanlarına düşen görev beş yıl boyunca milletin tevdi ettiği emaneti omuzlarında taşımak, partisinde kalmak, emanete sahip çıkmaktır. Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçimlerde kazandığı 63 belediyeden 13 belediye başkanının partiden ayrıldı. Bunu normal bir durum olarak göremeyiz. Bu belediye başkanlarının önemli bir kısmı bugün AK Parti'ye katılım sağladı. Devletin sahip olduğu imkanları, kamunun gücünü kudretini, muhalefetin seçilmiş belediye başkanlarını şu ya da bu şekilde etki ve baskı altına alacak şekilde kullanmak hukuka uygun değildir."

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, seçilmiş belediye başkanlarının ellerindeki imkanlar ve fırsatlar ne olursa olsun kendi partilerinde kalmaları gerektiğini vurgulayarak "Siz belediye başkanlarına hizmet edemez hale getirirseniz ve belediye başkanları da bu nedenle partilerinden ayrılmayı düşünürlerse burada açığa büyük bir adaletsizlik çıkar. Yer değiştirmek gidene de yaramaz. Başkanlar milletin emanetine sahip çıkmalıdır. Hizmet etmelerine mani olan adaletsiz ya da dışlayıcı uygulamalar varsa bunu da halka anlatmaları halkın dikkatine sunmalarıdır" dedi.