Halkbank web
Ekonomi Kaynak: Hibya Haber Ajansı 11.08.2024 15:00 Güncelleme: 11.08.2024 10:21

Yılmaz: Türkiye- KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye- KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'nın dün gece Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla yürürlüğe girdiğini açıkladı.
Yılmaz: Türkiye- KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması yürürlüğe girdi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ünal Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 5 Haziranda imzalanan Türkiye- KKTC 2024 Yılı İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'nın dün gece Resmi Gazetede yayımlandığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile tüm süreçleri tamamlanarak yürürlülüğe girdiğini duyurdu.

2024 Anlaşması kapsamında ulaştırma, altyapı, turizm, sanayi, eğitim, sağlık, enerji, tarım, modern sulama, girişimcilik gibi bir çok alanda sürdürülen projeler çerçevesinde 2023 yılından devirlerle birlikte yaklaşık 16 milyar lira ödenek tahsis edildiğini belirten Yılmaz, şunları söyledi:

"KKTC ile birlikte Kıbrıs Türkü’nün ekonomik ve sosyal açıdan daha güçlü bir seviyeye gelmesi için işbirliği ve dayanışma içinde çalışacak ve Anlaşmada yer verdiğimiz projeleri gecikmeksizin tamamlayacağız. Kıbrıs Türkü’nün hürriyeti ve güvenliği nasıl milli davamız ise üreten, büyüyen, müreffeh, mali yapısı güçlü bir KKTC de bizim milli meselemizdir. Bugün tüm süreçleriyle yürürlülüğe giren anlaşmanın ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum."