Vakıf Katılım web
Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 19.07.2024 12:00 Güncelleme: 19.07.2024 12:26

Yılmaz: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni asla yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türkü'nün haklı davasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni asla yalnız bırakmayacaklarını bildirdi.
Yılmaz: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni asla yalnız bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutlayarak, “Yakın tarihimizin en şanlı diriliş destanlarından birisi olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl dönümünde, kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimizi şükranla selamlıyorum.” dedi.

1974 yılında Kutlu Barış Harekatı’na önderlik eden merhum Başbakanlar Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit’i saygıyla yad eden Yılmaz, “‘20 Temmuz ömrümün en mutlu günü’ diyen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’a ve egemenlik mücadelesinin önderlerinden merhum Dr. Fazıl Küçük’e Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

Yılmaz, dün olduğu gibi bugün de Kıbrıs Türkü’nün haklı davasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni asla yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, açıklamasına şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Kıbrıs Türk halkının layık olduğu müreffeh yarınlara ulaşmasını sağlamak için; KKTC ile dayanışma içinde Kıbrıs Türkü’nün hak ve çıkarlarını korumaya devam edeceğiz.”