Siyaset - Politika Kaynak: Hibya Haber Ajansı 04.08.2024 07:00 Güncelleme: 03.08.2024 22:42

Yılmaz: İhracat odaklı büyüme hedefimizi Eylül ayında güncelleyeceğimiz OVP'de koruyacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedefinin Eylül ayında güncellenecek OVP'de korumaya devam edeceklerini belirtti.
Yılmaz: İhracat odaklı büyüme hedefimizi Eylül ayında güncelleyeceğimiz OVP'de koruyacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Avrupa başta olmak üzere dış pazarlarda talebin canlı olmadığı bir döneme rağmen, büyümede dengelenme politikasının bir göstergesi olan ihracatın artmaya devam ettiğini vurguladı.

İhracatçıları ve onları çeşitli araçlarla destekleyen kurumları tebrik eden Yılmaz, "İhracatımız 2024 yılı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,8 artarak 22,5 milyar dolar oldu. İhracatımızın yıllıklandırılmış (geçmiş 12 aylık) değeri temmuz ayında 261,5 milyar dolara yükseldi. OVP’de 2024 yıl sonu hedefimiz 267 milyar dolar." dedi.

Yılmaz, ihracatta yakalanan bu ivmenin benzerinin turizm gelirlerinde de görüldüğünü ifade ederek şunları aktardı:

"Turizm gelirlerimiz de ilk 6 ayda 23,7 milyar dolar ile rekor seviyesindedir. OVP yıl sonu hedefimiz 60 milyar dolar. Mal ve hizmet ihracatındaki bu artışlar cari açığı ve dövize olan ihtiyacı düşürerek; rezerv birikimine, finansal istikrara ve dezenflasyon sürecine katkı sunmaktadır. Siyasi ve makroekonomik istikrar ve güven ortamında ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedefimizi Eylül ayında güncelleyeceğimiz OVP’de korumaya devam edeceğiz."