Türkiye - Gündem 14.04.2021 12:12

Yerel yöneticileri Başkana Sorduk ile takip edin

Yerel yöneticileri Başkana Sorduk ile takip edin

Yerel yöneticileri Başkana Sorduk  ile anında takip edin. İnternet haberciliğinin getirdiği avantajları son teknoloji sistemleri devreye sokarak kullanan web sitemiz sürekli güncelleniyor.

 

Bilindiği üzere teknoloji ile hayatımıza giren internet haberleri, klasik medya unsurlarından farklı olarak pek çok farklı bileşeni bünyesinde topluyor. Sadece haber metni değil, video ve foto galeri gibi multimedya içeriklerini de okurlara sunmayı sağlıyor. Başkana Sorduk sitesi de her ne kadar yerel haber odaklı bir portal olsa da, internet haberciliğinin gereği olarak multimedya içerikleriyle de hizmet veriyor. Dolayısıyla belediye başkanları sadece yazılı metin ile değil, çektikleri videolar ile de sitemiz üzerinden vatandaşa hitap edebilir. Onlara projelerinden bahsedebilir ve belediyenin faaliyetleri hakkında bilgi verebilir. Ayrıca belediyeye dair son gelişmeleri halka anlatabilir.

 

Başkana Sorduk, bir web sitesi olduğundan başkanların sesini Türkiye'nin dört bir yanına, hatta dünyaya ulaştırır. Miami'de yaşayan biri bile Selçuk Belediye Başkanı tarafından yapılan açıklamaya saniyeler içerisinde ulaşabilir. Bu durum Türkiye'de her belediye için böyledir. Büyükşehir belediye başkanı ya merkez ilçe belediye başkanı fark etmez. Belde ve ilçe başkanları da web sitemizden üzerinden vatandaşlara seslenebilir.

 

BAŞKANA SORDUK İLE SÖZ BELEDİYELERDE

 

Başkana Sorduk ile şimdi söz belediyelerde ve başkanlarında. Yerel yönetimler, hem o yörede yaşayanlar için hem de genel olarak Türkiye için yakından takip edilen kurumlardır. Bu sebeple belediye başkanı hep göz önünde olan kişidir. Halka hizmet götürmek için yapılandırılan bu kurumlar; çevre temizliği, alt yapı hizmetleri ve sosyal faaliyetleri yürütmek ile görevlidir. Bu hizmetlerin düzgün bir şekilde ve aksamadan yapılması oldukça önemlidir, ancak önemli olan bir diğer nokta ise hizmetlerin halka doğru bir şekilde anlatılmasıdır.

 

Başkana Sorduk, belediye başkanlarına mikrofon uzatarak yapmış oldukları çalışmaları ve sunmuş oldukları hizmetleri halka direkt olarak anlatma imkanı sağlar. Böylece dünyanın dört bir yanından okurlar, kendileri ile bağı bulunan bölgelerdeki çalışmaları web sitemiz üzerinden öğrenebilir. Başkanların beyanatlarını okuyup belediyeler hakkında haberdar olabilir.

 

VATANDAŞ İLE BELEDİYE ETKİLEŞİMİ BAŞKANA SORDUK'TA

 

İnternet haberciliğinde taşları doğru yere oturtan  yerli yöneticileri Başkana Sorduk ile takip edin, vatandaş ile belediye arasındaki etkileşimi sağlamak için yorum kısmını da devreye aldı. Belediye başkanları bir açıklamaya yaptığında ya da belediyelerdeki gelişmelere dair haberleri yayınladığımız zaman vatandaşlar bunlar hakkında web sitemiz üzerinden yorum yapabilir. İster haber metni olsun ister video gibi multimedya içeriği, okurlarımız için sitemizde yorum yapma alanı bulunur. Bu alanlarda görüşlerini paylaşabilirler.

 

Okurlar tarafından yorum aracılığı ile yapılan geri dönüşler oldukça önemlidir. Belediye ve belediye başkanları bu yorumları kendileri için data olarak görebilirler. Vatandaşlar gelen yorumlar doğrultusunda kendilerine yol haritası oluşturabilirler. Başkana Sorduk, bu anlamda belediye ile halk arasındaki etkileşimde de köprü olur.