Vakıf Katılım web
Sağlık Kaynak: Ahmet Münir EREN 18.07.2024 13:01 Güncelleme: 18.07.2024 15:06

Yenimahalle'nin evde sağlık hizmetinden 10 yılda 8 bin 123 vatandaş yararlandı

Yenimahalle Belediyesi, 2014 yılında başlattığı Evde Sağlık Hizmeti Projesi ile evden çıkamayacak durumda olan hastalara yardımcı oluyor.
Yenimahalle'nin evde sağlık hizmetinden 10 yılda 8 bin 123 vatandaş yararlandı

Yenimahalle Belediyesi, bir doktor ve bir hemşire ile hafta içi her gün hasta ziyaretleri yaparak, Yenimahalle sakinlerine gerekli tedavileri uyguluyor. Yenimahalle’nin evde sağlık hizmetinden 10 yılda 8 bin 123 vatandaş yararlandı.

Belediye, hastalara genel muayene yaparak pansuman ve yara bakımı, kan tetkiki için kan örneği alma, sonda takma ve değiştirme, reçetelendirilmiş serum takma, enjeksiyon, dikiş alma gibi işlemlerin yanında geçen yıl başlayan yeni hizmet ile hastaların reçetelerini de evlerinde yazıyor.

Halk sağlığının ön planda tutulduğunun altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle’de özellikle eğitim ve sağlık alanlarına büyük önem veriyoruz. Yenimahalle’de her mahalleye sağlık ocağı yaparak ilgili kuruma teslim etmiş bir belediyeyiz. Evde sağlık hizmeti projemiz ile de evden çıkacak durumda olmayan yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı vatandaşlarımıza sağlık hizmeti veriyoruz.” şeklinde konuştu.