Türkiye - Gündem Kaynak: Hibya Haber Ajansı 01.08.2024 12:00 Güncelleme: 01.08.2024 13:25

Yenimahalle'deki Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı

Yenimahalle'nin Batıkent İlkyerleşim Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce temeli atılarak yapımına başlanılan Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı.
Yenimahalle'deki Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi'nin kaba inşaatı tamamlandı

Batıkent İlkyerleşim Mahallesi’nde yaklaşık 4 ay önce temeli atılarak yapımına başlanılan Sait Ulusoy Alzheimer ve Yaşlı Yaşam Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı. İnşaat çalışmalarının devam ettiği tesis 2025 yılının ilk aylarında törenle hizmete açılacak.

Belediyeciliğin asfalt dökmek, kaldırım, park yapmak olmadığını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Bu proje için 3 yıl ilgili kurumlarla çalıştım. Avrupa’ya gidip benzer örneklerini inceledim. En iyi şekilde yapılması ve Türkiye’ye örnek olması için var gücümüzle çalıştık. Kaba inşaatını tamamladığımız tesisimizin inşallah kurdelesini de 2025 yılı başında hep beraber keseceğiz. İlçemize de Başkent’imize de tesisimiz şimdiden hayırlı olsun.” dedi.

7 bin 868 metrekare inşaat alanına sahip olacak tesisin 3 bin 898 metrekaresi Yaşlı Yaşam Merkezi, 1830 metrekaresi ise Alzheimer Merkezi olarak inşa edilecek. Toplam 116 yatak kapasiteli olan yapının her odasında banyo da bulunacak. 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak olan tesis 2 kattan oluşacak ve içerisinde çok amaçlı salon, 2 yemek salonu, 2 yemekhane, 2 mutfak, 2 servis mutfağı, sağlık birimleri, 10 adet tek kişilik, 53 adet iki kişilik odalar, Fizyoterapi odası, 2 dinlenme odası ve 1 atölye odası bulunacak.