Eğitim Kaynak: Hibya Haber Ajansı 05.08.2024 13:00 Güncelleme: 05.08.2024 14:28

Yenimahalle'de kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi

Yenimahalle Belediyesi'nin Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde temelini attığı kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi.
Yenimahalle'de kız öğrenci yurdu inşaatında sona gelindi

Beştepe Mahallesi’nde yapımına başlanan ve Mart ayında temeli atılan kız öğrenci yurdu inşaatının tamamlanması için son sürece girildi.

7 bin 300 metre kare kapalı alana sahip olan Yenimahalle Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Kız Öğrenci Yurdu; toplamda 325 öğrenciye barınma hizmeti verecek.  82 oda, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir ve yemekhane, kütüphane yer alıyor.

Ülkenin aydınlık yarınlara ulaşması için eğitimin her zaman öncelikli olduğunu belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak yatırım planlamalarımızda eğitimi her zaman ilk sıraya konumlandırıyoruz. Yurt bulamadığı ve ev kiraları yüksek olduğu için Anadolu’nun kızları öğrenimini yarıda bırakarak memleketine dönüyor. Eğitim sorununu çözmeden ülkemizi çağdaş yarınlara taşımanın yolu yok. Eğitim düzelmeden ülke aydınlığa çıkmaz. Beştepe Mahallesi’nde bulunandeğerli arsayı imzaladığımız protokol kapsamında ülkemizde eğitimin gelişimine büyük katkı sunan TEV’e tahsis ettik ve yapım sürecinde de belediye olarak gereken desteği verdik. Kız yurdumuz açıldıktan sonra 325 evladımıza barınma hizmeti sunacak. İnşaat sürecinde sona yaklaşıldı. Yeni eğitim öğretim yılında çocuklarımızın hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Yenimahalle Belediyesi olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek eğitime gereken desteği vermeyi ve yatırımı her zaman gençlere ve çocuklara yapmayı sürdüreceğiz” dedi.