Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.08.2024 17:00 Güncelleme: 27.08.2024 10:20

Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi açıldı

Osmangazi Belediyesi, Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi'ni düzenlenen tören ile hizmete açtı.
Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi açıldı

Osmangazi Belediyesi, kadınlara özel olan Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.

Spor merkezinin içerisinde fitness aletleri, pilates topları ve bantları, kondisyon bisikletleri ve ağırlık setleri gibi ihtiyaç duyulan tüm spor aletleri yer alıyor. Haftanın her günü 08.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet verecek olan spor merkezine gelecek olan Osmangazili kadınlar, uzman antrenörler eşliğinde spor yapacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi’nin açılış törenine CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, günümüzün en büyük sağlık sorunlarından bir tanesinin obetize olduğuna dikkat çeken Başkan Aydın, şunları söyledi:

"Aşırı kilo, bütün hastalıkları tetikliyor. Kadınların hem spor yapma imkanı bulması, hem de sağlıklı bir yaşam sürmeleri açısından bu tesis oldukça önemli. Ertuğrul Sağlam Spor Merkezi, Demirtaş Spor Merkezi ve Emek Yakup Aktaş Spor Merkezi’nin ardından sadece kadınlara hizmet verecek olan Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. Bu spor merkezi, birkaç mahallemizin kesişme noktası üzerinde yer alıyor. Yenibağlar, Hamitler, Yunuseli ve hatta Bağlarbaşı mahallelerimizde oturan vatandaşlarımız bu spor merkezinden yararlanabilecek. Kadınlarımızın sağlıklı bir yaşam için spor yapmasını önemsiyoruz."

Konuşmaların ardından Başkan Aydın ve protokol üyeleri, Yenibağlar Kadın Spor ve Yaşam Merkezi’ni gezdi.