Güncel - Yaşam Kaynak: Hibya Haber Ajansı 27.08.2024 11:00 Güncelleme: 27.08.2024 09:20

Yayladağı Aydınbahçe'nin içme suyu iletim tesisi yenileniyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), Yayladağı ilçesine bağlı Aydınbahçe Mahallesi'nde 2024 yılının ilk aylarında şiddetli yağışlara bağlı olarak meydana gelen heyelan nedeniyle zarar gören içme suyu tesislerinde yenileme çalışmalarına başladı.
Yayladağı Aydınbahçe'nin içme suyu iletim tesisi yenileniyor

HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatlarıyla Aydınbahçe Mahallesi’nde ivedi şekilde içme suyu depo, şebeke ve enerji nakil hatlarında onarım çalışmalarına başlanırken heyelanda zarar gören 50 metreküplük depo yerine 100 metreküplük yeni bir depo inşa ediliyor.

Su kaynağından yeni inşa edilen depoya su iletimi sağlamak için 450 metre içme suyu hattı inşa çalışmalarının sürdüğü bilgisini veren HATSU, içme suyu deposuna elektrik enerjisi sağlayacak enerji nakil hattında da çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Çalışmalar hakkında düşüncelerini ileten Mahalle Muhtarı Osman Yılmaz “Toprak kayması nedeniyle su ihtiyacının karşılandığı havuzumuz, elektrik trafomuz zarar gördü ve kullanılamaz hale geldi. Büyükşehir Belediyemiz ve HATSU ekipleri, çalışmalara başladılar. Elektrik trafomuz takıldı, havuzumuzun zemin betonu döküldü ve yenilenmesi gereken 450 metre şebekemiz de yenilenerek bağlantıları da yapılacak.” dedi.